Ο στριμωγμένος Πατούλης πυροβολεί τώρα το Μέγαρο Μαξίμου

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πατούλης

Απασφάλισε» ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επιστρέφοντας το… μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας. Λίγες ώρες μετά το υπουργικό συμβούλιο, τις ευθύνες που επέρριψε αόριστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και τα «φαρμακερά» βέλη κυβερνητικών αξιωματούχων κατά του περιφερειάρχη, ο Γιώργος Πατούλης πέρασε χθες στην αντεπίθεση, στρεφόμενος κατά του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Εγώ είμαι ένας κρίκος της Πολιτικής Προστασίας, δεν είμαι η Πολιτική Προστασία – να γίνει αντιληπτό αυτό», ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη και συμπλήρωσε με νόημα, ρίχνοντας ευθέως την ευθύνη στην κυβέρνηση:

«Ευχαρίστως να αναλάβω όλες τις ευθύνες που μου αναλογούν. Από την άλλη, δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη γιατί δεν έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες τη Δευτέρα». Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στις δηλώσεις του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Πατούλης παρατήρησε:

«Ο πρωθυπουργός ωραιοποίησε την κατάσταση, με την έννοια πως και άλλοι φταίνε. Ο πρωθυπουργός έδωσε μια διάσταση, έδωσε μια συγγνώμη, αλλά, από την άλλη πλευρά, από τους κρίκους της αλυσίδας, που είναι η Πολιτική Προστασία, να ζητήσουν και οι άλλοι κρίκοι συγγνώμη. Ο ΔΕΔΔΗΕ, παραδείγματος χάριν. Απ’ τον ΔΕΔΔΗΕ έχετε ακούσει καμιά συγγνώμη;»

Κριτική άσκησε στον πρωθυπουργό και για τις ευχαριστίες του στις Ενοπλες Δυνάμεις, στους υγειονομικούς και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς «ξέχασε» τους ανθρώπους της Περιφέρειας. «Έχετε ακούσει κανένα “ευχαριστώ” στους εργαζομένους της Περιφέρειας;» διερωτήθηκε ο Γιώργος Πατούλης.

Οταν ρωτήθηκε για τα λάθη, τις παραλείψεις ή τις αστοχίες της αποκεντρωμένης διοίκησης, της οποίας είναι επικεφαλής, στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς», ο περιφερειάρχης τόνισε φανερά εκνευρισμένος:

«Κουράστηκα να ακούω το ίδιο και το ίδιο… Ρίχνουν ευθύνη για λάθη άλλων στην Περιφέρεια».

Στο στόχαστρο του κ. Πατούλη βρέθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης.

«Το κράτος έχει τον συντονισμό. Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συντονίζει όλους τους φορείς σε όλη τη χώρα» τόνισε.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, υπαινισσόμενος ότι υπάρχουν ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας και του αρμόδιου υπουργού. Επίσης, άφησε αιχμές εναντίον των αρμοδίων για το χάος στους δρόμους της Αθήνας εν μέσω κακοκαιρίας, τη Μεσογείων, την Κατεχάκη και αλλού.

«Στις 08.15, από τη Μεταμόρφωση απαγόρευαν τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν στην εθνική οδό και όσα αυτοκίνητα δεν είχαν αλυσίδες πού να πάνε; Μέσα στην αστική περιοχή. Μα, δεν περιμέναμε χιονοθύελλα; Πού θα πήγαιναν τα αυτοκίνητα; Θα βγει κάποιος να ζητήσει συγγνώμη; Ξέρει πολύ καλά ο υπεύθυνος που πρέπει να πει συγγνώμη» πρόσθεσε.

Την οργή του Γιώργου Πατούλη συγκέντρωσε και ο Διαχειριστής Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν από το πρωί της Δευτέρας, όταν ξεκίνησε η χιονόπτωση στην Αττική, στην Εύβοια και σε άλλες πέντε Περιφέρειες της χώρας.

«Καταγγέλλω τον ΔΕΔΔΗΕ γιατί, όπως στη “Μήδεια”, ήταν κλειστά τα φώτα. Έριχνε αλλού την… μπάλα. Και κανείς δεν ήθελε να τον ακουμπήσουμε τον ΔΕΔΔΗΕ» σχολίασε μιλώντας για τις πολύωρες και -σε ορισμένες περιπτώσεις- πολυήμερες διακοπές ηλεκτροδότησης εν μέσω χιονιά και ψύχους.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα