Σκληρή απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στον Πάιατ

Άμεση ήταν η απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα σε άρθρο του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ σε ελληνική εφημερίδα, στο οποίο κατηγόρησε τη Ρωσία σχεδόν για όλα τα δεινά του κόσμου και στο οποίο δίνεται η διαβεβαίωση ότι η χώρα μας δεσμεύεται να υπερασπιστεί την Ουκρανία… Ο Αμερικανός πρέσβης, μάλιστα, κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι… φοβάται την επιτυχία των δημοκρατικών θεσμών στην Ουκρανία, που θα μπορούσαν να του δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα, και γι’ αυτό στέλνει δυνάμεις στα σύνορα με τη συγκεκριμένη χώρα.

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στο twitter σημειώνεται ότι «κάποιοι θέλουν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες που εξυπηρετούν τα σχέδιά τους, για τον περιορισμό της Ρωσίας, μέσω της δημιουργίας κρίσεων στα ρωσικά σύνορα».

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι αυτοί που δηλώνουν ότι η Ουκρανία «τήρησε τις δεσμεύσεις της υπό τις Συμφωνίες του Μινσκ» έχουν χάσει τελείως την επαφή τους με την πραγματικότητα, παραθέτοντας δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων που καταφέρονταν κατά των συγκεκριμένων συμφωνιών. Συγκεκριμένα παραθέτει τη δήλωση του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ουκρανίας Α. Ντανίλοφ, που στις 31 Ιανουαρίου δήλωσε: «Η εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ θα σήμαινε την καταστροφή της χώρας». «Οι Συμφωνίες του Μινσκ χρειάζονται όχι για την επίλυση της σύγκρουσης, αλλά μόνο για τη διατήρηση των αντιρωσικών κυρώσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Β. Ζελένσκι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα