Πυρ Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη! Άρχισε το… σκληρό ροκ στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Νωρίτερα ίσως από όσο περίμενε ο Νίκος Ανδρουλάκης άρχισαν τα όργανα στο ΚΙΝ.ΑΛ. Ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος τού έστειλε βαρύ χαμπέρι για το πώς εννοεί ότι θα εκπροσωπεί τις περίπου 77.000 ψήφους που έλαβε στις εσωκομματικές κάλπες.

«Αυτονομία», διαμήνυσε με αφορμή τη στάση που κράτησε το ΚΙΝ.ΑΛ. στο σκάνδαλο Novartis, «είναι η αυτοτελής παραγωγή πολιτικής χωρίς να νοιάζεσαι τι λέει ο άλλος, γιατί, αν ρωτάς τι λέει ο άλλος για να δεις τι θα πεις εσύ, δεν είσαι πολιτικός αντάξιος της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού».

Φαίνεται πως έπιασε τόπο η τακτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, στη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε σκοπίμως να υπερασπιστεί μονάχα τους «δικούς του» (Σαμαράς, Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος κ.λπ.) στο καραμπινάτο σκάνδαλο της Novartis. Πρώτα ξέσπασε η οργή του Βενιζέλου, που θύμισε ακόμα μία φορά στους συνήθεις μελό τόνους ότι θυσιάστηκε για τη χώρα την ώρα που έσφαζε τα Ταμεία. Ακολούθησε η επίθεση Λοβέρδου.

Από την ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή του, λέγοντας πως «ό,τι πιο θλιβερό για ένα πολιτικό κόμμα είναι οι ίσες αποστάσεις. Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας. Ο λαός μάς εξέλεξε για να έχουμε θέσεις και όχι για να ρωτάμε τι λένε οι άλλοι για να πάρουμε κι εμείς θέση». Είναι πρόδηλο ότι οι απροκάλυπτες αιχμές κατά της ηγεσίας τερματίζουν μια περίοδο χάριτος και εσωκομματικής ανακωχής, και εφεξής οριοθετούν ένα διαφορετικό επίπεδο πολιτικών σχέσεων.

Σαν έτοιμος από καιρό, όμως, ο νέος πρόεδρος του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης και σαν να… είχε διαβάσει τη σκέψη Λοβέρδου, εμφανίστηκε με δήλωσή του («Πρώτο Θέμα») για να «απαντήσει»: «Δεν πολιτευόμαστε με τη μεζούρα, δεν τηρούμε ίσες αποστάσεις από κανέναν».

Δήλωσε σχετικά: «Το Κίνημά μας βρέθηκε ταχύτατα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και είναι λογικό να επιτίθενται όταν αυτό ενισχύεται, ενώ οι κύριοι πολιτικοί μας αντίπαλοι χάνουν δυνάμεις. Το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν. Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, από όπου κι αν προέρχεται». Η συνέχεια επί της (πολιτικής) οθόνης…

Γ.Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα