Σφήνα ο Κ. Μαρκόπουλος στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ο πρώην υπουργός του Κ. Καραμανλή ανακοίνωσε την κάθοδό του με αιχμές για Μπακογιάννη – Σπανό

Ενας παλιός γνώριμος της κεντρικής πολιτικής σκηνής, υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. επί Σαμαρά, τάραξε χθες τα λιμνάζοντα ύδατα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία του Κώστα Μαρκόπουλου, γνωστού γιατρού και για χρόνια πρώτου σε σταυρούς βουλευτή Ευβοίας, προκάλεσε αίσθηση όχι επειδή εκδηλώθηκε πρόωρα ή θεωρήθηκε κεραυνός εν αιθρία, αλλά επειδή συνοδεύτηκε από σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του νυν περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και κατ’ επέκτασιν του πολιτικού του μέντορα και προστάτη Κώστα Μπακογιάννη. Ο κ. Μαρκόπουλος, μάλιστα, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ξεκαθάρισε πως θεωρεί τη θητεία Μπακογιάννη – Σπανού ενιαία και εξίσου αποτυχημένη, με πολλές συνέπειες για τους κατοίκους της Περιφέρειας.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του με σύντομο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο κ. Μαρκόπουλος διευκρίνισε ότι καταθέτει την κομματική του ταυτότητα και δεν επιθυμεί να έχει καμιά κομματική αναφορά, χωρίς βεβαίως να απαρνείται τις αρχές και τις αξίες του κόμματος που τον ανέδειξε, όπως αυτές εκφράζονται από την καραμανλική παράδοση, και όχι ασφαλώς από τη σημερινή ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εσπευσε όμως, ταυτόχρονα, να κάνει «άνοιγμα» και στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, λέγοντας ότι είναι ανοιχτός για συνεργασία με άξιους ανθρώπους από όλο το δημοκρατικό φάσμα και δεν πορεύεται με στεγανά και παρωπίδες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η σφοδρή επίθεση του ανεξάρτητου υποψηφίου στον Φάνη Σπανό και από τα τοπικά ΜΜΕ της Ευβοίας. Οπως δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος, ο «πολιτικά ανεπαρκής κ. Σπανός όφειλε να έχει παραιτηθεί μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες», ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές για παρατυπίες στον τρόπο διοίκησης, οι οποίες ανάγονται στην περίοδο Μπακογιάννη.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματικό του σχεδιασμό, ο Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε ότι ως προτεραιότητα θέτει χρονίζοντα προβλήματα, αλλά και ανάγκες της Περιφέρειας, όπως για παράδειγμα η δημιουργία πανεπιστημιακής μονάδας στη Στερεά και η επαναλειτουργία της Εμπορικής Εκθεσης Λαμίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα