Αναστέλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η Αυστρία!

«Χαστούκι» από τη Βιένη στην εκδικητική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους ανεμβολίαστους, που επιβάλλει δυσβάσταχτα πρόστιμα

Μόνο στην Ελλάδα της δήθεν αριστείας και του επιτελικού προγραμματισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ η πανδημία -έστω και με αργούς ρυθμούς- υποχωρεί, τα διοικητικά πρόστιμα των 100 ευρώ και κατ’ επέκταση η στοχοποίηση των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας ηλικίας άνω των 60 ετών παραμένουν. Τον γύρο του κόσμου έκανε χθες η είδηση πως η Αυστρία, έξι ημέρες προτού αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα, αποφάσισε την αναστολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του Covid-19. Ενα μέτρο που είχε τεθεί σε ισχύ ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου, αλλά η εφαρμογή του αναμενόταν να ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου.

«Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τις συστάσεις της επιτροπής ειδικών» και να «αναστείλουμε» το μέτρο, ανακοίνωσε την Τετάρτη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αρμόδια υπουργός Συνταγματικών Υποθέσεων Καρολίν Εντστάντλερ. «Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή την αναγκαιότητα να εφαρμόσουμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, δεδομένης της τωρινής παραλλαγής (σ.σ.: Ομικρον), που προκαλεί λιγότερο σοβαρά συμπτώματα σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, που ήταν προηγουμένως η κυρίαρχη» εξήγησε ακόμη η υπουργός, προσθέτοντας το βασικότερο όλων: «Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλά επιχειρήματα για να πούμε ότι αυτή η επίθεση στα θεμελιώδη δικαιώματα δεν δικαιολογείται»!

Άξιο αναφοράς, βέβαια, είναι το γεγονός πως, αν και το μέτρο αυτό είχε ανακοινωθεί ήδη από τον Νοέμβριο του 2021, εκ του αποτελέσματος κρίθηκε -και το αποδεικνύουν και οι στατιστικές- πως η λεγόμενη «υποχρεωτικότητα εμβολιασμού», ένα από τα πλέον σαρωτικά για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα μέτρο, δεν απέδωσε καρπούς. Συγκεκριμένα, δε, όπως ανέφερε ο Τύπος της Αυστρίας, η λήψη του δεν κατάφερε τελικώς να αυξήσει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη. Αντίθετα, πέτυχε να ενισχύσει την καχυποψία και την επιφυλακτικότητα των πολιτών, ειδικά από την ώρα που οι περιορισμοί στην πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε μέρη όπως τα μπαρ και τα εστιατόρια ήρθησαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην Ελλάδα την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη κωφεύει και σε αυτό το ζήτημα, καθώς φαίνεται πως προτιμά να επιμείνει στην τιμωρητική της πολιτική, τσακίζοντας περαιτέρω τα ήδη καθημαγμένα από την ακρίβεια λαϊκά νοικοκυριά. Μόλις πρόσφατα ο Θάνος Πλεύρης, εκφραστής της πλέον σκληρής γραμμής στην κυβέρνηση, ξεκαθάριζε πως η απόφαση διατήρησης των περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους είναι πολιτική. Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Υγείας είχε ξεκαθαρίσει, μάλιστα, μιλώντας για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση, πως τα μέτρα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. «Προς το παρόν η κυβέρνηση το λέει με πλήρη σαφήνεια: θα συνεχίσουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους» είχε επισημάνει, συμπληρώνοντας πως «δεν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων για τους ανεμβολίαστους σύντομα και δεν ξέρω αν θα πάμε γενικώς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα