Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τον Τσίπρα για «παλαιοκομματισμό»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε χθες το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε σε ακόμα πιο επιθετικό τόνο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον υδράργυρο. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη μέρα από την έδρα του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., το Ηράκλειο Κρήτης, ο Α. Τσίπρας στις δηλώσεις του παρατήρησε μεταξύ άλλων: ««Εμείς ζητάμε εκλογές, προκειμένου να υπάρξει μία λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει την κοινωνία. Και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι καμία άλλη δύναμη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική, δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία».

Η αναφορά αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε τη Χ. Τρικούπη. Και χθες ο Ν. Ανδρουλάκης, χωρίς να κρύβει τη δυσφορία του, βρήκε ευκαιρία να αντεπιτεθεί, λέγοντας υπεροπτικά: «Μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι».

Εξηγώντας τους λόγους που αποφεύγει να ζητά εκλογές, τις οποίες προηγουμένως απέρριπτε λόγω…πανδημίας, είπε για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φύγει με εκλογές» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος «θέλει μια άλλη κυβέρνηση», χωρίς να ξεκαθαρίζει τα πολιτικά και ιδεολογικά της χαρακτηριστικά.

«Γιατί δεν βγαίνω να ζητώ κάθε μέρα εκλογές, όπως ο κ. Τσίπρας;» ερώτησε ρητορικά, σπεύδοντας μόνος του να απαντήσει: «Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Τι έγινε στο τέλος; Εγιναν οι εκλογές όταν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης; Οχι. Εγιναν οι εκλογές όποτε θέλησε ο κ. Τσίπρας. Το ίδιο θα γίνει και τώρα».

Ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. σχολίασε ότι ο Τσίπρας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανήκει στην παλαιά φρουρά πολιτικών, σημειώνοντας: «Με ρητορικά τερτίπια παλαιού τύπου εγώ δεν πολιτεύομαι. Προφανώς, είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Θέλουμε εκλογές για να αλλάξει η κυβέρνηση. Το να μπαίνουμε, όμως, σε μία ρητορεία άνευ ουσιαστικού περιεχομένου το θεωρώ παλαιοκομματισμό και είναι λογικό αυτό για τον κ. Τσίπρα, γιατί είναι ο αρχαιότερος πολιτικός αρχηγός του σημερινού πολιτικού συστήματος. Συνεπώς, σε ένα βαθμό μπορώ να δικαιολογήσω αυτές τις ρητορικές του εξάρσεις». Αναφερθείς στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για κυβερνητικές συνεργασίες, ο Ανδρουλάκης μίλησε για οπορτουνισμό, «τώρα που ο κ. Μητσοτάκης βλέπει την αυτοδυναμία να του κουνάει μαντίλι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα