Η Νάνσι Πελόζι εκθείασε τον πρωθυπουργό! Ένθερμο χειροκρότημα από την Κάμαλα Χάρις

Τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής απένειμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νάνσι Πελόζι, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, χθες, μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο και στην έναρξη της δεξίωσης που παρέθεσε προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Η κυρία Πελόζι χαρακτήρισε «υπέροχη και μοναδικής έμπνευσης» την ομιλία του πρωθυπουργού, «αξιόλογη και τόσο επίκαιρη». Επίσης, συνεχάρη τον πρωθυπουργό «για την ηγετική στάση που έχει επιδείξει». Πριν από την ομιλία ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί της, ενώ θα συναντούσε και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, με την οποία είχε βρεθεί και στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου πριν από μερικούς μήνες. Και οι δυο χειροκροτούσαν θερμά και ενθουσιωδώς τον πρωθυπουργό στην ομιλία του. Η κυρία Πελόζι καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη επισήμανε τον ρόλο της Ελλάδας στην ουκρανική κρίση, με τη βοήθεια που πρόσφερε στους πρόσφυγες, καθώς και τη θέση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. «Εμείς μάθαμε από τους Ελληνες, οι Ελληνες έμαθαν από εμάς και συνεχίζουμε τη μάχη για τη δημοκρατία» δήλωσε.

Επίσης, για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας, είπε ότι οι Ελληνες αποτέλεσαν έμπνευση για τους Αμερικανούς και την επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο, προτού η ίδια η αμερικανική επανάσταση αποτελέσει έμπνευση για τους Ελληνες του ’21.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την κυρία Πελόζι, λέγοντας ότι είναι ένα πραγματικό προνόμιο, που, εκπροσωπώντας την Ελληνική Δημοκρατία, «είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που του γίνεται η τιμή να απευθυνθεί στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου». Επισήμανε ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είναι πιο δυνατές από ποτέ και τόνισε: « Επισημάνατε μια κοινή πορεία των δύο δημοκρατιών μας. Οι ιδρυτές πατέρες σας εμπνεύστηκαν από την κλασική Ελλάδα. Άλλωστε, η δημοκρατία εδραιώθηκε στην Αθήνα πριν από 25 αιώνες. Και στη συνέχεια οι δικοί μας ιδρυτές πατέρες άντλησαν έμπνευση από τον δικό σας αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα