ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα Κεντρική Επιτροπή εκφράζει πλέον το «όλον ΠΑΣΟΚ»

Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκλέχθηκε από τα παλαιά μέλη του κόμματος, αλλά εκφράζει πλέον το «όλον ΠΑΣΟΚ» στο οποίο θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να μετασχηματίσει το κόμμα του.

Ψηλά στη μάχη του σταυρού, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε χθες η Εφορευτική Επιτροπή υπό τον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο, βρέθηκαν οι πασοκογενείς Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Στέφανος Τζουμάκας κ.ά. στην Αττική, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη στην Κεντρική Μακεδονία, ή ο Παύλος Πολάκης στην Κρήτη, στελέχη της νέας γενιάς όπως η Εφη Αχτσιόγλου που εκλέχθηκε πρώτη, οι Διονύσης Τεμπονέρας, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης και ο νυν γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζαννακόπουλος, ενώ η «Ομπρέλα» κράτησε τις δυνάμεις της.

Η εκλογή στη δεύτερη δεκάδα των Νίκου Φίλη, Νίκου Βούτση και Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι καταποντισμός… Προσδιορίζει, ωστόσο, το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν στο εξής ως μειοψηφία σε ένα κόμμα που, όπως διακήρυξε ο Αλ. Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής, είναι πλέον «ένα άλλο κόμμα», στο οποίο κουμάντο θα κάνει ο αρχηγός και οι πιστοί εντολοδόχοι του. Η ποσόστωση του 20% ευνόησε τους «Συμμάχους» (σ.σ.: του Τσίπρα…), όπως οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Δημήτρης Χαλαζωνίτης από τη ΔΗΜ.ΑΡ. και ο Νίκος Μπίστης από τη Γέφυρα. Εκπληξη η δεύτερη θέση της Ρένας Δούρου στην Αττική. Φαίνεται πως η δικαιολογία «έγινε η στραβή στη βάρδια μας» ακούγεται στον ΣΥΡΙΖΑ πειστικά…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα