Εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Παρά τις διαψεύσεις του υπουργού Άμυνας, η Ελλάδα στέλνει νέα παρτίδα, καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ

Απολύτως εκτεθειμένος βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος – και μαζί του, φυσικά, ολόκληρη η κυβέρνηση που… ξέχασε, από ό,τι φαίνεται, ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Έτσι, αυτό για το οποίο αρνείτο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ήλθε στο φως της δημοσιότητας από τις δηλώσεις του… υπουργού Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ!

Συγκεκριμένα, ο Λόιντ Οστιν αποκάλυψε ότι 20 κράτη δεσμεύθηκαν «για νέες αποστολές όπλων», αναφέροντας μεταξύ αυτών των κρατών ονομαστικά και την Ελλάδα. Ο κ. Οστιν ευχαρίστησε αρχικά ξεχωριστά τη Δανία και την Τσεχία για τη συμβολή τους και, εν συνεχεία, έκανε αναφορά στη χώρα μας. «Σήμερα, πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών που είναι ζωτικής σημασίας, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία» τόνισε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Οστιν, η Ελλάδα αναμένεται να στείλει εκ νέου στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά.

Κάπως έτσι οι Ελληνες πληροφορήθηκαν ότι η χώρα μας θα προβεί σε νέα αποστολή όπλων, αφού οι αρμόδιοι δεν είχαν φροντίσει απλά να το αποκρύψουν, αλλά διέψευδαν το ενδεχόμενο. Ηταν μέσα Απριλίου όταν ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής για την κύρωση διεθνών συμβάσεων, τόνιζε με στόμφο: «Ο,τι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία στείλαμε. Δεν υπάρχει θέμα νέων αποστολών, ό,τι στείλαμε ήταν από τα αποθέματά μας και δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνά μας».

Και, επειδή δεν μπορεί κανείς να υποθέσει ότι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θεωρούν ότι εξέλειψαν οι απειλές κατά της χώρας μας τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών τόνιζε ότι υπάρχει πραγματική απειλή από την Τουρκία, δεν μπορεί παρά να συμπεράνει ότι το συγκεκριμένο ψέμα ήταν απλά άλλο ένα στον μακρύ κατάλογο ψεμάτων τα οποία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει χρησιμοποιήσει το τελευταίο διάστημα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να κρατήσει στο σκοτάδι τον ελληνικό λαό.

Αυτές οι εν κρυπτώ αποφάσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έρχονται μάλιστα ως παραφωνία στις πρακτικές όλων των άλλων χωρών που διαθέτουν όπλα στην Ουκρανία. Σε αντίθεση με την καμπάνια από ψέματα και μισές αλήθειες στην οποία έχει επιδοθεί η ελληνική κυβέρνηση, επειδή γνωρίζει ότι πρόκειται για κάτι που δεν… ενισχύει τη δημοφιλία της, τα υπόλοιπα κράτη ενημερώνουν τους πολίτες τους για το τι ακριβώς θα συμβεί.

Βολές ΣΥΡΙΖΑ

Η αποκάλυψη του Αμερικανού υπουργού Αμυνας προκάλεσε αντιδράσεις στην Αθήνα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «ο πρωθυπουργός είχε ήδη στις βαλίτσες του για την Ουάσινγκτον τη δέσμευση για την αποστολή νέου οπλισμού, σε αντάλλαγμα για τη θερμή υποδοχή στην Ουάσινγκτον».

«Εν τέλει, ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού στις ΗΠΑ; Η προώθηση εθνικών συμφερόντων ή η επικοινωνία και ανταμοιβή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του;» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα έφερε στη Βουλή ο Θεόδωρος Δρίτσας, με επίκαιρη ερώτηση προς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στην οποία ζητά να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός αναφορικά με το ποιες ποσότητες και τι κατηγορίες όπλων και πυρομαχικών έχουν σταλεί στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου μέχρι σήμερα και αν υπάρχει σχεδιασμός για τη συνέχιση αυτών των αποστολών.

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, στην οποία ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η νέα αποστολή οπλισμού, το μόνο που κάνει είναι να προδίδει την αμηχανία των αρμοδίων, καθώς σημειώνεται πως «η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία».

Η δε επίκληση, για μια ακόμα φορά, του επιχειρήματος ότι όσα στέλνονται στην Ουκρανία χορηγούνται από τα «αποθέματα» της χώρας μας δεν αξίζει καν ανάλυση. Εκτός κι αν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν γνωρίζουν ότι τα αποθέματα υπάρχουν για συγκεκριμένους λόγους και όχι απλά επειδή… δεν έχουν πού να τα βάλουν…

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα