Η συνήθεια που έγινε λατρεία και η ομολογία του Βορίδη

Η λογική της μετατροπής του κράτους σε «τσιφλίκι» της κυβέρνησης και των διορισμών αποτυχημένων στελεχών και πολιτευτών δεν είναι… προνόμιο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν να επιδείξουν αντίστοιχες λογικές και να παρουσιάσουν «φιντάνια» που τους ανέθεσαν να διοικήσουν για να τους ξεπληρώσουν πολιτικά γραμμάτια.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε παλαιότερα παρουσιάσει πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις επί ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία τον διορισμό ιδιοκτήτη συνεργείου βουλκανιζατέρ, πάλι σε νοσοκομείο! Όμως, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε και έχασε τις εκλογές, όπως φαίνεται τίποτα δεν άλλαξε. Μάλλον τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα.

Ο Μάκης Βορίδης, σε ένα κρεσέντο ειλικρίνειας, είχε φροντίσει να το ξεκαθαρίσει μονάχα λίγες ημέρες αφότου είχε γίνει γνωστό το σκάνδαλο με τον διορισμό του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα στο Γ.Ν. Καρδίτσας πως το Μαξίμου είχε κρυφή ατζέντα. «Και ποιον θέλετε να βάλουμε; Τους ξένους;» είχε πει, δίνοντας τον τόνο και εξηγώντας τη λογική της Ν.Δ.

Από εκείνη όμως την παραδοχή του Μάκη Βορίδη άλλαξαν πολλά. Κυρίως όμως έχασαν τη ζωή τους 30.000 άνθρωποι λόγω κορονοϊού, τα νοσοκομεία κατέρρευσαν από την πίεση, ενώ η επέλαση της πανδημίας επανατοποθέτησε στον χάρτη την ανάγκη για ισχυρό πυλώνα δημόσιας υγείας και σοβαρή οργάνωση των δημόσιων νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση είναι βαθιά εκτεθειμένη για τρεις λόγους:

■ Πρώτον, διότι προεκλογικά η Ν.Δ. έκανε σημαία της την αποκομματικοποίηση του κράτους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα για τη δημιουργία μιας διοίκησης των αρίστων και τα κεντρικά του στελέχη έκαναν σημαία (και σωστά) τους διορισμούς ημετέρων του ΣΥΡΙΖΑ.

■ Δεύτερον, διότι συνεχίζει να διορίζει δικά της παιδιά σε κρατικές θέσεις, ξεπληρώνοντας πολιτικά γραμμάτια προς αποτυχημένους πολιτευτές ή άσχετα πρόσωπα.

■ Τρίτον, διότι ακόμα και σήμερα, έπειτα από 30.000 νεκρούς, δεν έχει κατανοήσει πως τα νοσοκομεία χρειάζονται ανθρώπους που να ξέρουν να τα διοικούν και να γνωρίζουν από δημόσια υγεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα