Αμετανόητοι στον ΣΥΡΙΖΑ για τις Πρέσπες! Προκαλούν 4 χρόνια μετά

Έχουν περάσει ακριβώς τέσσερα χρόνια από την υπογραφή της επονείδιστης και εθνικώς επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει -χωρίς ίχνος ντροπής και πολιτικής ευθύνης- να την υπερασπίζεται δίχως ενοχές, φτάνοντας μάλιστα στην κατάντια να προτείνει αυτό το μοντέλο υποτέλειας στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ ως υπόδειγμα επίλυσης όλων των μεγάλων εξωτερικών υποθέσεων της χώρας!

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «κρεσέντο υποκρισίας» του πρωθυπουργού, με αφορμή την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα δυτικά Βαλκάνια στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καλώντας τον να αναρωτηθεί σε τι κατάσταση θα ήταν σήμερα τα δυτικά Βαλκάνια, αν δεν είχε υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, υπερθεμάτισε στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την ανάγκη να “επανέλθει στον αξιακό πυρήνα της Ενωσης η ιδέα της διεύρυνσης”, βάζοντας ως “φιλόδοξο στόχο” το 2033 για την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας. Είχε, δε, το θράσος να δηλώσει ότι “η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στη ΝΑ Ευρώπη”» ανέφερε ο ο Ν. Ηλιόπουλος σε δήλωσή του.

Κατά τον βαθιά νυχτωμένο Ηλιόπουλο: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ξανάκανε την Ελλάδα ηγετική διπλωματική δύναμη στην περιοχή, ανακόπτοντας άλλες δυνάμεις που αναπτύσσονταν δυναμικά στα βόρεια σύνορά μας». Πού το είδε αυτό;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα