Ευρωβουλή: Διασυρμός Μητσοτάκη για τη φίμωση του Τύπου

Σφυροκόπημα από τον αντιπρόεδρο των Φιλελευθέρων (!) ο οποίος κατήγγειλε ενώπιόν του τη χειραγώγηση των ΜΜΕ στην Ελλάδα

Ήταν μια εφιαλτική ημέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χθεσινή. Η παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο θα μείνει στην ιστορία του θεσμού ως το πιο αρνητικό παράδειγμα ηγέτη της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία. Μακριά από το ασφαλές περιβάλλον που του παρέχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του και χωρίς την προστασία των «πετσωμένων ΜΜΕ» που τον στηρίζουν, έκανε μια απογοητευτική εμφάνιση, κατώτερη ακόμα και από τον κατώτερο εαυτό του.

Η κακή του ημέρα άρχισε με το… καλημέρα, καθώς βρέθηκε μέσα σε άδεια αίθουσα, με μετρημένους στα δάχτυλα τους ευρωβουλευτές που πήγαν να τον ακούσουν – τρανταχτή απόδειξη ότι οι υπόλοιποι δεν βρήκαν κανένα ενδιαφέρον στην παρουσία του, ούτε καν οι δικοί του, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μίλησε σαν να ήταν αρχηγός κόμματος σε προεκλογική περίοδο και όχι ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, που θα έπρεπε να αξιοποιήσει το κορυφαίο αυτό βήμα για να προβάλει τις ελληνικές θέσεις σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ευρώπη και τη χώρα μας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, των απειλών της Τουρκίας, της ενεργειακής κρίσης. Έτσι, επέλεξε να κάνει έναν απολογισμό (φτωχό, ούτως ή άλλως) της τρίχρονης κυβερνητικής του θητείας. Κυρίως όμως, και ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της επιχείρησης συσπείρωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, διά της υπόμνησης του δημοψηφίσματος του 2015, των capital controls και του τρίτου Μνημονίου, λες και η Ελλάδα είναι ακόμα στο 2015, δεν μεσολάβησαν επτά χρόνια και δεν έχει μέλλον, άλλες ανάγκες και άλλες προκλήσεις μπροστά της.

«Σαν σήμερα, στις 5 Ιουλίου 2015, διεξαγόταν ένα δημοψήφισμα το οποίο λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή και μόνο μπροστά στο φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας. Η γκρίζα παρένθεση που προηγήθηκε ήταν τραυματική και διδακτική. Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα. Δεν βρίσκεται στα ψεύτικα συνθήματα, αλλά στην αλήθεια της πράξης» είπε μεταξύ άλλων.

Ο πλήρης διασυρμός του, όμως, και η κατάρρευσή του ήρθαν όταν η διαδικασία εισήλθε στη φάση των ερωτήσεων και των ομιλιών των ευρωβουλευτών, οι οποίοι τον σφυροκόπησαν και καταφέρθηκαν εναντίον της πολιτικής του σε πολλά επίπεδα. Εκεί έδειξε ότι, όταν είναι έξω από προστατευμένο περιβάλλον, δεν μπορεί να λειτουργήσει, αποδεικνύεται ολίγιστος και χάνει την ψυχραιμία του.

Ένα από τα ζητήματα αφορούσε και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. O αντιπρόεδρος του «Renew», της συγγενικής ομάδας των Φιλελεύθερων και του κόμματος Μακρόν, εξαπέλυσε πυρά εναντίον του με αφορμή και την 108η θέση που κατέχει η Ελλάδα διεθνώς στο θέμα αυτό.

«Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των Μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαλίκ Αζμανί και συνέχισε, με τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί αποσβολωμένος: «Δεν πρέπει να δούμε άλλον έναν Ευρωπαίο ηγέτη ο οποίος θα καταπατά την ελευθεροτυπία. Δεν πρέπει να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας. Να το σταματήσετε τώρα».

Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός έδειξε πόσο χαμένα τα είχε. Στριμωγμένος ων, επιχείρησε να αποδείξει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ελευθεροτυπία και, σε κατάσταση απόγνωσης, έδειξε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», της εφημερίδας δηλαδή την οποία ο ίδιος προσπάθησε να κλείσει, στέλνοντας στη φυλακή τον εκδότη της, κ. Ιωάννη Φιλιππάκη, και τον δημοσιογράφο κ. Αλέξανδρο Τάρκα, και στήνοντας μια πρωτοφανή σκευωρία σε βάρος της προκειμένου να «φιμώσει» μία από τις ελάχιστες εφημερίδες που τολμούν να του ασκήσουν κριτική και να αποκαλύψουν τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του!

Επίσης, έδειξε και το πρωτοσέλιδο της «Αυγής». Ο πρωθυπουργός με αυτή τη θλιβερή απάντησή του ήταν σαν να έλεγε ότι κάνει χάρη στις δύο εφημερίδες που τις αφήνει να κυκλοφορούν παρά την κριτική που του ασκούν. Αν δεν είναι αυτό επιβεβαίωση της απολυταρχικής λογικής που τον διακατέχει σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, τότε τι είναι;
Πάντως, στη «δημοκρατία», κ. πρωθυπουργέ, θα περιμένουμε, αφού μας παρουσιάσατε ως απόδειξη της ελευθερίας του Τύπου, να μη μας αποκλείσετε από τις ερωτήσεις στην επόμενη συνέντευξη Τύπου την οποία θα δώσετε, όπως κάνετε τρία χρόνια τώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα