Ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε συναυλία αφιερωμένη στον Ξαρχάκο

Για τον Σταύρο Ξαρχάκο θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο Ελληνα συνθέτη που διοργανώνει ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τη Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Στην αρχή θα προβληθεί βίντεο με τη ζωή και την πορεία του σπουδαίου συνθέτη, και θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη ομιλία – χαιρετισμός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για έναν παλιό και καλό φίλο του.

Ίσως πολλοί να ξαφνιάζονται με την παρουσία του κ. Καραμανλή, γιατί πιθανόν να θεωρούν ότι έχει διακόψει κάθε επαφή μαζί του, καθότι ο Σταύρος Ξαρχάκος το 2011 είχε δηλώσει δημόσια ότι ο Κώστας Καραμανλής «δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του» και ότι ως πρωθυπουργός «έχασε μια ιστορική ευκαιρία». Όμως, κάνουν λάθος, γιατί δεν ξέρουν τον Κώστα Καραμανλή, που τιμά τις φιλίες του και αναγνωρίζει τις αξίες των ανθρώπων, κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα λόγια εκείνα του Σταύρου Ξαρχάκου δεν στάθηκαν ικανά να αλλάξουν την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφει ο πρώην πρωθυπουργός για το έργο του.

Να θυμίσουμε ότι ο Σταύρος Ξαρχάκος υπήρξε και ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ύστερα από πρόταση του Κώστα Καραμανλή το 1999. Είναι η δεύτερη φορά που ο Κ. Καραμανλής τιμά τον συνθέτη, καθώς είχε παραστεί και το 2019 στη μεγάλη συναυλία που έγινε για τον Ξαρχάκο στο Ηρώδειο. Μπορεί όσα θα πει να μην έχουν πολιτική διάσταση, όμως κάθε ομιλία του πρώην πρωθυπουργού -που είναι μετρημένες στα δάχτυλα τα τελευταία χρόνια- αποκτά ενδιαφέρον. Θυμίζουμε ότι πριν από 40 ημέρες είχε μιλήσει στην πρώτη επετειακή εκδήλωση των 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», κάνοντας μία παρέμβαση-τομή για τα εθνικά μας θέματα.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Αλσος Περιστερίου και θα τραγουδήσουν σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως οι Βιτάλη, Θηβαίος, Μακεδόνας, Μητσιάς, Νταλάρας και η σύζυγος του Ξαρχάκου, Ηρώ Σαΐα. Την τιμητική εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Λιάνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα