Κρύβονται και δεν απαντάνε για την ελληνική ιθαγένεια στον υμνητή του ψευδοκράτους

Παραμένουν τα καυτά ερωτήματα για τη σκανδαλώδη και κραυγαλέα πολιτογράφηση του Τούρκου υμνητή του ψευδοκράτους Γιασάμ Αγιαβέφε, καθώς οι καθ’ ύλην αρμόδιοι εξακολουθούν να πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον και επί της ουσίας ουδείς έχει μέχρι στιγμής απολογηθεί για το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης για απάτες με διαδικτυακό τζόγο έλαβε τιμητική πολιτογράφηση στη χώρα μας.

Ο Αγιαβέφε όχι μόνο εμπλέκεται με τον τζόγο, αλλά διαθέτει και πολλά χρήματα, άγνωστης προέλευσης, τα οποία μοιράζει αφειδώς από δω κι από κει. Πάντως, ακόμη και το ύψος της δωρεάς που φέρεται ότι έκανε στην Ελλάδα αμφισβητείται. Όλες οι πληροφορίες που καταφθάνουν για το ποιόν του συγκεκριμένου συγκλίνουν στο ότι είναι ο πλέον ανάξιος για να πολιτογραφηθεί ως Ελληνας πολίτης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εμπλέκονται στην υπόθεση τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατά κάποιον περίεργο τρόπο βρίσκεται συχνά πίσω από λογής λογής σκάνδαλα, μικρά ή μεγάλα. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, πριν από την πολιτογράφηση το υπουργείο είχε στα χέρια του δύο συστατικές επιστολές και μια βεβαίωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ότι ο Γιασάμ Αγιαβέφε έχει δωρίσει στην Εκκλησία ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Η πρώτη επιστολή είναι του μητροπολίτη Σεραφείμ, ενώ η δεύτερη προέρχεται από τον ίδιο τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο τελευταίος, πάντως, επιχειρεί να βγει από το κάδρο των ευθυνών, αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι να τοποθετηθεί δημοσίως και παραπέμποντας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όσο για την εμπλοκή στην όλη -δυσώδη- υπόθεση της Μητρόπολης Πειραιώς, ο μητροπολίτης Σεραφείμ, ο οποίος υπενθυμίζεται πως επιρρίπτει τις ευθύνες στον Δήμο Πειραιά, ανακοίνωσε πως προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Η αντιπολίτευση έχει αντιδράσει από την πρώτη στιγμή με σφοδρότητα. Μάλιστα, ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά και η Ελληνική Λύση έχουν καταθέσει σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις, οι οποίες μένει να απαντηθούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα