Πανικόβλητοι «βλέπουν» δάκτυλο των Ρώσων για τις υποκλοπές

Το Μαξίμου καταφεύγει τώρα σε άκρως επικίνδυνες ιστορίες συνωμοσίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Για όλα φταίνε οι… Ρώσοι! Κι όμως, αυτό είναι το νέο αφήγημα που προβάλλει εσχάτως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο στο οποίο αυτοτοποθετήθηκε με τους άθλιους χειρισμούς της στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Αρχικώς με απολύτως στοχευμένες διαρροές στους «Financial Times» και στη συνέχεια με την τοποθέτηση και του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου στο briefing, το Μέγαρο Μαξίμου φτάνει στο έσχατο σημείο να καταφεύγει σε άκρως επικίνδυνες ιστορίες συνωμοσίας προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Προσπαθεί δηλαδή να φορτώσει την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων σε ξένες δυνάμεις, «δείχνοντας» μάλιστα τη Ρωσία. Λες και το θέμα είναι ποιος αποκάλυψε τους «κοριούς» και όχι γιατί παγιδεύτηκαν πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Με λίγα λόγια, αντί να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις, εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, και να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, η κυβέρνηση επιλέγει να κατηγορήσει τη Μόσχα και τους ανθρώπους της ότι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τον Μητσοτάκη! Η -στα όρια της γελοιότητας- κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο δεν διστάζει να αφήσει επικίνδυνους για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας υπαινιγμούς σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για ολόκληρη την Ευρώπη, δίχως μάλιστα να τους συνοδεύει από το παραμικρό στοιχείο.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, η εφημερίδα «Financial Times», επικαλούμενη πηγή από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, υποστήριξε πως οι «σκοτεινές δυνάμεις» που προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα είναι υπαινιγμός του Ελληνα πρωθυπουργού για τη Ρωσία. «Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών… με άμεσους και έμμεσους τρόπους» ανέφερε την ίδια ώρα ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στους «Financial Times».

Κατόπιν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικώς στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, και ειδικά αναφορικώς με το ποια είναι αυτά τα σχέδια ανωμαλίας και ποιοι τα απεργάζονται. Απαντώντας, ισχυρίστηκε πως αυτά τα σενάρια υπάρχουν και τα απεργάζονται «όσες δυνάμεις θεωρούν ότι θα βγουν κερδισμένες από την αστάθεια σε μία ακόμα ευρωπαϊκή χώρα. Ενδεχομένως ανήκουν στην κατεύθυνση αυτή», αφήνοντας να εννοηθεί πως πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η Ρωσία!

Οταν μάλιστα ρωτήθηκε, με αφορμή το ρεπορτάζ των «Financial Times», αν η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις παρακολουθήσεις, απέφυγε να απαντήσει, μη επιβεβαιώνοντας, αλλά και μη διαψεύδοντας το δημοσίευμα, λέγοντας απλώς πως «δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο προς την κατεύθυνση αυτή. Βρίσκεται σε διερεύνηση η υπόθεση». Θα αναφερθεί, άραγε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σήμερα από το βήμα της Βουλής σε έξωθεν παρεμβάσεις που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα