Ντόλτσε βίτα για την πρώην ιδιαιτέρα του Γεωργιάδη

Ανανεώθηκε η σύμβασή της ως «καθαρίστρια», ενώ πήγε στη ΔΕΘ (δωρεάν βεβαίως βεβαίως) δίπλα στον γ.γ. Ερευνας και Καινοτομίας

Από την Εμμανουέλα Τσουδερού

Συνεχίζει το Δημόσιο να πληρώνει αργομισθίες και ταξιδάκια ανά την Ελλάδα στην πρώην ιδιαιτέρα γραμματέα και στενή φίλη του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, Βασιλική Κατραβά, το όνομα της οποίας είχε αναφερθεί τόσο στο σκάνδαλο Novartis όσο και σε αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» τον Ιούνιο που μας πέρασε, η Βασιλική Κατραβά πληρώνεται τα τελευταία περίπου τρία χρόνια, από υπηρεσίες που -μόνο φαντασιακά- προσφέρει στο κράτος, λαμβάνοντας παραπάνω από δύο μισθούς. Κι όλα αυτά τη στιγμή που, όπως δήλωσε αλαζονικά σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας (της γνωστής λίστας Πέτσα), οι υπόλοιποι από εμάς, αν αρνηθούμε να προσαρμοστούμε, θα… πεθάνουμε.

Από τα σχετικά έγγραφα που αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια, φαίνεται πως ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της Βασιλικής Κατραβά στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που εποπτεύεται από την Περιφέρεια Αττικής, στον οποίο η κυρία Κατραβά φαίνεται να προσφέρει υπηρεσίες καθαρίστριας.

Από παλαιότερη σύμβασή της, μάλιστα, προκύπτει ότι η κυρία Κατραβά αμείβεται για τη συγκεκριμένη θέση με 1.666 ευρώ μηνιαίως. Αλλά, προφανώς, μία φίλη Αδωνη Γεωργιάδη δεν γίνεται να τα φέρνει βόλτα με αυτά τα χρήματα. Συνεχίζει, λοιπόν, να λαμβάνει και υπερωρίες για τη δήθεν εργασία της ως καθαρίστριας. Σύμφωνα με τον πίνακα υπερωριών του ΕΔΣΝΑ, η κυρία Κατραβά θα αμειφθεί τον Σεπτέμβριο και για 10 νυχτερινές ώρες εργασίας αλλά και για 16 ώρες εργασίας τις Κυριακές.

Φυσικά, ούτε αυτά τα χρήματα της είναι αρκετά. Οπως είχε αναφέρει η «δημοκρατία» στο προηγούμενο ρεπορτάζ της, η κυρία Κατραβά πληρώνεται και για τη διοικητική υποστήριξη που προσφέρει σε έργο της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης, με τίτλο «Δημιουργία εθνικών ερευνητικών δικτύων στις αλυσίδες αξίας της Ελιάς, του Αμπελιού, του Μελιού και της Κτηνοτροφίας» με αμοιβή 20.000 ευρώ.

Υπό αυτή την ιδιότητα δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, συνοδεύοντας τον Αθανάσιο Κυριαζή, γενικό γραμματέα Ερευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης, δηλαδή του… Αδωνη Γεωργιάδη, για να υποστηρίξει διοικητικά τα μέλια και τα αμπέλια. Είχαν προηγηθεί άλλα δύο ταξίδια της στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και την Πρέβεζα το προηγούμενο τρίμηνο, πάντα για τους ίδιους λόγους! Να υπενθυμίσουμε ότι η Βασιλική Κατραβά είχε λάβει 10.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη για την παροχή «συμβουλευτικών υπηρεσιών» στο e-Health Forum 2014, η διοργάνωση του οποίου είχε καταλήξει τελικά στη Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγο του επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Εγινε ακόμα πιο διάσημη μέσω του σκανδάλου Novartis και των «αδιευκρίνιστων» καταθέσεων που έβαζε στους λογαριασμούς τού τότε εργοδότη της Αδωνη Γεωργιάδη κατά την περίοδο 2013-2014, όταν ήταν πολιτικός επικεφαλής του υπουργείου Υγείας.

Σε κίτρινους φακέλους

Η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» είχε καταθέσει, εξάλλου, πως σε ορισμένες περιπτώσεις η Βασιλική Κατραβά λάμβανε αυτή χρήματα από τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή για λογαριασμό του Αδωνη Γεωργιάδη, τα οποία τοποθετούνταν μέσα σε κίτρινους φακέλους. «Γνωρίζω ότι ο Φρουζής έκανε τους χρηματισμούς χέρι με χέρι ο ίδιος. Στην περίπτωση, όμως, του Αδωνη Γεωργιάδη γνωρίζω ότι, εκτός από τις φορές που ο ίδιος ο Φρουζής τον χρημάτισε απευθείας (χέρι με χέρι), σε τρεις περιπτώσεις τα χρήματα έλαβε για λογαριασμό του Γεωργιάδη η ιδιαιτέρα γραμματέας του Βασιλική Κατραβά» είχε καταθέσει η μάρτυρας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα