Επιμένει στη λογική των «μπαλωμάτων» ο Θάνος Πλεύρης!

Ο Θάνος Πλεύρης δεν θέλει να ακούει για προσλήψεις, ούτε όμως και τις προτάσεις γιατρών που ξέρουν καλύτερα

Αμετανόητος, εκτεθειμένος και εμμονικός! Με αυτά τα τρία επίθετα θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στο μεγάλο σκάνδαλο που συντελείται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, επιβεβαιώνοντας πως συγκαταλέγεται επάξια στους… χειρότερους υπουργούς Υγείας της Μεταπολίτευσης!

Ο Θάνος Πλεύρης είναι αμετανόητος γιατί επιμένει στην πολιτική των «μπαλωμάτων», αρνούμενος τις προσλήψεις στο ΕΣΥ. Με το Παίδων να έχει καταρρεύσει, εμφανίζεται να υποστηρίζει πως η μεταφορά αναισθησιολόγων είναι μονόδρομος.

«Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και, επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων» ήταν η απάντησή του σε ερώτηση που δέχθηκε για τις λύσεις που προκρίνει το υπουργείο για την ενίσχυση του Παίδων «Αγία Σοφία», στο οποίο καθυστερούν 3.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

Όμως, ο υπουργός είναι βαριά εκτεθειμένος, γιατί λύσεις υπάρχουν, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να τις ακούσει. Διατυπώθηκαν, εξάλλου, κατά τη διάρκεια του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή γιατρών και από τις πέντε επιστημονικές εταιρίες του αναισθησιολογικού πεδίου. Οι επιστημονικές ενώσεις έκαναν συγκεκριμένα 10 προτάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν άμεσες λύσεις. Οι σημαντικότερες εξ αυτών είναι οι εξής:

• Ρύθμιση ώστε, με την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας αναισθησιολογίας, κάθε ειδικός αναισθησιολόγος να μπορεί να προσληφθεί, με απλή αίτησή του και με τη σύμφωνη γνώμη του συντονιστή διευθυντή ή διευθυντή του οικείου Αναισθησιολογικού Τμήματος σε νοσοκομείο ΕΣΥ, σε θέση επιμελητή Β’ (εφόσον οι αιτήσεις δεν υπερβαίνουν τις κενές οργανικές θέσεις του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου).

• Αποδέσμευση και άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων της προκήρυξης του 2010, που έχει «παγώσει» λόγω νομικών κωλυμάτων.

• Επικαιροποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων, ώστε οι οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων να συμβαδίζουν με τις τρέχουσες ανάγκες των τμημάτων.

Ο υπουργός Υγείας είναι και εμμονικός, καθώς αντιμετωπίζει κάθε κρίση ως ευκαιρία για τη νεοφιλελεύθερη αναμόρφωση του ΕΣΥ, με την είσοδο ιδιωτών γιατρών. «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» ισχυρίστηκε χθες, συμπληρώνοντας πως είναι «υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα», φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική εμπειρία από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Ο Θάνος Πλεύρης, όμως, είναι και πολιτικάντης παλαιάς κοπής, που δεν διστάζει να πει τα μεγαλύτερα ψέματα με τη μεγαλύτερη ευκολία! Αν δεν ήταν, δεν θα έλεγε με τόση ευκολία πως οι λίστες αναμονής για χειρουργείο στο «Αγία Σοφία» έχουν αυξηθεί μόνο κατά 70 από το 2019, ούτε φυσικά πως οι γιατροί τού ζήτησαν να μεταφέρουν αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία. Εξάλλου, οι ίδιοι έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν μόνιμες προσλήψεις που θα δώσουν μόνιμες λύσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα