Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ξανά στην υπηρεσία του Κουρτάκη

Στην υπηρεσία του Γιάννη Κουρτάκη για πολλοστή φορά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Τα δύο κόμματα ψήφισαν χθες στη Βουλή υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μπάρκα, ο οποίος εγκαλείται για «συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση που τελέστηκε μέσω διαδικτύου» έπειτα από μήνυση του Γιάννη Κουρτάκη για ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Συνολικά 175 βουλευτές από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είπαν «ναι» στο αίτημα της εισαγγελικής Αρχής, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο -ξανά- το χατίρι του δημοσιογράφου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν απουσίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης δεν συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ενώ οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης δήλωσαν «παρών» και εκείνοι του ΜέΡΑ25 δεν συμμετείχαν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο κόμματα συνασπίζονται προκειμένου να άρουν μια βουλευτική ασυλία κατ’ απαίτηση του εκδότη των «Παραπολιτικών». Τον Νοέμβριο του 2020 ήρθη η βουλευτική ασυλία του Παύλου Πολάκη, ύστερα από μήνυση του Γιάννη Κουρτάκη. Βεβαίως, τότε η ασυλία του «αψύ Σφακιανού» ήρθη με τη… δεύτερη. Κι αυτό διότι είχε προηγηθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα το βατερλό με την απόρριψη της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, λόγω της απουσίας 88 βουλευτών της Ν.Δ. από την ψηφοφορία, που είχε προκαλέσει τότε εσωκομματική κρίση διαρκείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα