Παρέμβαση εισαγγελέα για τις μπίζνες Πάτση!

Ζήτησε από την Επιτροπή της Βουλής για τα Πόθεν Εσχες τις δηλώσεις του, ώστε να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων

Το νέο «γαλάζιο» σκάνδαλο με τις μπίζνες του Ανδρέα Πάτση με τα «κόκκινα» δάνεια προκάλεσαν το ενδιαφέρον του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη (εισαγγελέας Εφετών), ο οποίος ζήτησε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα Πόθεν Εσχες των πολιτικών προσώπων τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Οικονομική Εισαγγελία αναμένεται να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του και αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Στο μεταξύ κυβέρνηση και Πάτσης αλληλοκαρφώνονται. Οι κυβερνητικοί, αφού επί τρία χρόνια τον κάλυπταν, τώρα πανικόβλητοι ρίχνουν σε αυτόν όλες τις ευθύνες. Μόνο που ο βουλευτής Γρεβενών αντεπιτίθεται, αποκαλύπτοντας ότι όλοι ήξεραν στη Ν.Δ και την κυβέρνηση για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ενώ «έδωσε στεγνά» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, λέγοντας ότι μαζί έγραψαν πριν από τη διαγραφή του τη δήλωση-απάντηση στον Παύλο Πολάκη με την οποία αρνιόταν τα πάντα.

Ο Ανδρέας Πάτσης με τον τρόπο που μίλησε χθες δείχνει ότι δεν θα κρατήσει το στόμα του κλειστό. Είπε (στον ΑΝΤ1) πως «όλοι ήξεραν στη Ν.Δ. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτιά του;», ενώ δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε τον πρωθυπουργό, αν και δεν τον κατανόμασε. Τον πρωθυπουργό τον οποίο έσπευσε να απαλλάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καθώς απάντησε σε σχετική ερώτηση στον Σκάι:

«Για ποιον λόγο να φταίει ο κ. Μητσοτάκης; Που δεν είχε καταλάβει ότι ο νέος βουλευτής δεν είχε καταλάβει ότι δεν πρέπει να παίρνει δουλειές με το Δημόσιο;» (Σ.σ.: Ο πρωθυπουργός δεν φταίει ποτέ και για τίποτα! Δεν φταίει για τον Πάτση, γιατί δεν ήξερε, δεν φταίει για τις υποκλοπές, γιατί δεν ήξερε, δεν φταίει για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, γιατί πάλι δεν ήξερε…). Ο κ. Οικονόμου στο Open είπε ακόμα ότι στη Ν.Δ όσον αφορά τους υποψήφιους βουλευτές «πρωτιστως γίνεται τυπικός έλεγχος για ποινικά κωλύματα».

Ο Α. Πάτσης έριξε τις ευθύνες στην Επιτροπή της Βουλής για το Πόθεν Εσχες, λέγοντας ότι «μετά το πρώτο “πόθεν έσχες” μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για οχτώ μήνες και βγήκε πόρισμα, και προέκυψε πως όλες οι εταιρίες είναι νόμιμες. Από την ώρα που έγινα βουλευτής και έγινε έλεγχος, ουδείς με πήρε ένα τηλέφωνο να πει: “Ξέρεις κάτι, αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι”». Στη συνέχεια με προκλητικό τρόπο είπε πως «δικηγόρος είμαι, αλλά δεν ασχολούμαι με τα πάντα και δεν γνωρίζω τα πάντα. Δεν είμαι ο Πάπας…». Επίσης υποστήριξε ότι εισέπραξε από τα ΕΛ.ΤΑ. 180.000 ευρώ, και όχι 1.000.000 ευρώ. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι αποκάλυψε ότι το δελτίο Τύπου με τίτλο «Απάντηση στις συκοφαντίες ΣΥΡΙΖΑ» ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και δικών του υποδείξεων.

Ο κ. Οικονόμου επιχείρησε να ρίξει όλες τις ευθύνες στον κ. Πάτση, ανεπιτυχώς ωστόσο, αφού αυτός τον εμπλέκει ευθέως. «Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής της παράταξης και να έχεις επαγγελματικές δραστηριότητες σαν κι αυτές, και να μην ξέρεις ότι ένας βουλευτής δεν επιτρέπεται να συναλλάσσεται επαγγελματικά με φορείς του Δημοσίου» υπογράμμισε χθες στο Open ο κ. Οικονόμου.

Εμμέσως πλην σαφώς, έριξε ευθύνες και στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες, λέγοντας ότι «ενδεχόμενως να υπέθεσαν κάποιοι ότι είχαν γίνει υποδείξεις να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα», επέμεινε όμως ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε, καλύπτοντας μάλιστα απόλυτα τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και μεταθέτοντας την όποια ευθύνη για τα ΕΛ.ΤΑ. σε υπηρεσιακό επίπεδο. «Δεν είναι δυνατόν κάθε υπουργός ή κάθε πολιτικό πρόσωπο να ελέγχει στη Δι@υγεια ποιος ήταν ο συμβαλλόμενος» δήλωσε.

Το σκάνδαλο έχει αναστατώσει τους βουλευτές της Ν.Δ. Ο βουλευτής Γ. Κουμουτσάκος υποστήριξε με tweet: «Ε, όχι, κύριε, δεν γνωρίζαμε όλοι τις δουλειές σας! Επιτέλους, μη μας προκαλείτε κιόλας!»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα