«Στο κάδρο» και ο ΣΥΡΙΖΑ για τους βιασμούς της 12χρονης

Η Κουμουνδούρου διέγραψε μέλος του κόμματος που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση του Κολωνού. Συμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., επικοινωνούσε με το προφίλ της σε πλατφόρμα

Η διαστροφή και η ανωμαλία δεν έχουν ούτε κόμμα ούτε χρώμα. Οπως είχε γράψει από την πρώτη στιγμή η «δημοκρατία», με αφορμή την προσπάθεια ορισμένων να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από τη δυσώδη υπόθεση βιασμού του δωδεκάχρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, η κομματικοποίηση και κυρίως το «τσουβάλιασμα» των πάντων δεν οφελεί πουθενά, και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτίων που οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα.

Δύο εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση της ρυπαρής υπόθεσης του Κολωνού, που εξακολουθεί να συνταράσσει το πανελλήνιο, ήρθε στο φως η εμπλοκή γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Το κομματικό μέλος φέρεται ότι ταυτοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία πως επικοινωνούσε με το προφίλ της 12χρονης μέσω της επίμαχης πλατφόρμας, με την Κουμουνδούρου να προχωρά σε άμεση διαγραφή του.

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προκειμένου να σταματήσει εδώ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκαθαρίζει το εξής στην ανακοίνωσή του: Επειτα από επίσημη επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή – καμία συγκάλυψη».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για γνωστό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 55 ετών, που είχε θέσει και υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές της άνοιξης, ωστόσο δεν εξελέγη. Η διαγραφή του ήρθε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και ύστερα από εντολή της γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ράνιας Σβίγκου. Αυτό που σχολιάζεται ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος είναι πως η απομάκρυνσή του ήταν αναπόφευκτη, καθώς από την πρώτη στιγμή και έως σήμερα ζητείται μετ’ επιτασεως από τον ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης όσο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν διατυπώσει -και, μάλιστα, σε έντονο ύφος- το αίτημα να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων, αφήνοντας αιχμές εις βάρος της κυβέρνησης για προσπάθεια συγκάλυψης.

Επομένως, ήταν απαραίτητο να υπάρξουν άμεσα αντανακλαστικά στην εμπλοκή του συγκεκριμένου στελέχους. Το στέλεχος διεγράφη άμεσα, με την υπόθεση να ερευνάται ούτως ή άλλως από τις Αρχές.

Σημειωτέον πως η παραπάνω ανακοίνωση της Κουμουνδούρου στάθηκε αφορμή για ακόμη μία αντιπαράθεση, καθώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει ότι παρείχε οποιαδήποτε ενημέρωση επί του θέματος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ειδικότερα, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχώρησαν σε διάψευση αμέσως μόλις εξεδόθη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε ενημέρωση προς το κόμμα αναφορικά με την υπόθεση του Κολωνού και την πιθανή εμπλοκή μέλους του σε αυτή.

Όπως επισημαίνεται, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στον ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχός του, διότι, πρώτον, δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και, δεύτερον, όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, απάντησε ότι η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια.

Σημειωτέον πως η ανταπάντηση δεν άργησε να έρθει, καθώς λίγο αργότερα ο αρμόδιος τομερχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ανάρτησε στο twitter το εξής σχόλιο: «Προς υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Παρακαλώ, συνεννοηθείτε και μην εκτίθεστε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα