Στο σκαμνί ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης για απόπειρα βιασμού υπαλλήλου

Η εργαζόμενη στην Ομοσπονδία κατήγγειλε τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη ότι της επιτέθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της Εθνικής Νέων

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει ο πρώην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα βιασμού εργαζόμενης στην Ομοσπονδία.

Η υπόθεση ήρθε στο φως το 2019, πέντε χρόνια μετά την απόπειρα βιασμού που φέρεται ότι τελέστηκε, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, τον Ιούλιο του 2014 σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου είχαν πάει ως μέλη αποστολής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε αγώνες της Εθνικής Ομάδας Νέων.

Εν μέσω του κινήματος #ΜeΤoo, τον Μάρτιο του 2021, κατήγγειλε επίσημα την απόπειρα βιασμού της στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος διαβίβασε την καταγγελία της στον εισαγγελέα. Υστερα από πολύμηνη ανάκριση ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη.

Στην καταγγελία η παθούσα περιέγραφε όσα συνέβησαν, όταν την επισκέφτηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έμεναν:

«Με έκπληξή μου είδα τον κύριο Τσαγκρώνη, ο οποίος σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αφού έσπρωξε την πόρτα με βία, εισήλθε στο δωμάτιό μου, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του, δείχνοντάς μου το γεννητικό του μόριο. Ταυτόχρονα, έκλεισε την πόρτα αστραπιαία, όρμησε προς το μέρος μου και με κόλλησε στον τοίχο, πιάνοντάς μου το στήθος, προσπαθώντας πιεστικά να με φιλήσει στο στόμα. Λέγοντάς μου χυδαίες εκφράσεις ότι θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου, εγώ σοκαρίστηκα από αυτές τις ενέργειες. Προς στιγμήν πάγωσα και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Εκείνος συνέχισε να με θωπεύει με μανία στο στήθος και στους μηρούς προσπαθώντας να μου αφαιρέσει το εσώρουχο που φορούσα, επιδιώκοντας να συνευρεθεί μαζί μου, χωρίς τη θέλησή μου». Όμως, η γυναίκα αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, αποτρέποντας τον άντρα να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

«Επέμενε να μου λέει ότι με θέλει και μου τόνιζε: ‘‘Πρόσεχε, γιατί δεν δέχομαι αντιρρήσεις και δεν θα ήθελες να με δεις απέναντί σου’’, εννοώντας τι θα είχα να αντιμετωπίσω, αφού ήταν προϊστάμενός μου και ιεραρχικά ανώτερος».

«Για το καλό σου, μην πεις τίποτα σε κανέναν» φέρεται να της είπε και έφυγε από το δωμάτιο. «Αν δεν είχα βρει τη δύναμη να φωνάξω και να τον απωθήσω, θα με είχε βιάσει» τόνισε η γυναίκα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το 2018 όταν, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, τηλεφώνησε στον κύριο Τσαγκρώνη, εκφράζοντας την επιθυμία της να συμμετέχει σε μια διοργάνωση. Τότε φέρεται ότι έλαβε την απάντηση ότι και εκείνος ήθελε να έρθει στο δωμάτιό της, αλλά δεν τον άφηνε.

Από την πλευρά του ο πρώην γ.γ. της ΕΟΚ υποστηρίζει ότι πρόκειται για στημένη καταγγελία η οποία παρουσιάστηκε τις παραμονές των εκλογών στην Ομοσπονδία, υποστηρίζοντας ότι η υπάλληλος άρχισε να απειλεί ότι θα τον καταστρέψει, όταν το 2019 αποφάσισε να μην τη συμπεριλάβει σε ορισμένες διοργανώσεις της ΕΟΚ στην περιφέρεια, για τις οποίες οι εργαζόμενοι πληρώνονται έξτρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα