Νίπτει τας χειρας του… o Άδωνις για το σκάνδαλο Κολομπανί με τα 731.201 €

Επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» και ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, αφού παραδέχτηκε με δύο μέρες καθυστέρηση πως ο Τζον Ντανιέλ Κολομπανί, επικεφαλής εταιρίας-απάτης, στον οποίο εγκρίθηκαν 731.201,99 ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι φίλος του.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Και φυσικά, με βάση τα ατράνταχτα στοιχεία που υπάρχουν, δεν μπορούσε να ισχυριστεί πως δεν πρόκειται για απάτη. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να πείσει πως η προσωπική σχέση που διατηρεί με τον κ. Κολομπανί δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στο να υπαχθεί η εταιρία-φάντασμα του φίλου του σε καθεστώς ενίσχυσης για ένα επενδυτικό σχέδιο που είναι στην πραγματικότητα «αέρας κοπανιστός». «Κάποιος είναι φίλος μου ή γνωστός μου ή αντίπαλός μου – είναι αδιάφορο για τα κριτήρια. Τον κ. Κολομπανί τον γνωρίζω χρόνια. Δεν είναι συνεργάτης μου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά είναι φίλος μου. Στην ένταξη της εταιρίας του δεν είχα καμία εμπλοκή, καθώς, πέραν όλων των άλλων, δεν έχω αρμοδιότητα» έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης, θεωρώντας, κατά περίεργο τρόπο, έξυπνο επιχείρημα να ισχυριστεί ότι δεν έχει αρμοδιότητα στο υπουργείο του!

Εν συνεχεία, βέβαια, ο κ. Γεωργιάδης πέταξε το μπαλάκι στις υπηρεσίες του υπουργείου, που είναι πάντα το τελευταίο προπύργιο αδειάσματος της ευθύνης, όταν δεν υπάρχει κανένα άλλο επιχείρημα, γράφοντας: «Αν η εταιρία του είναι νόμιμη, κάνει όσα λέει το σχέδιο, προχωρά. Αν όχι, και ευσταθούν οι καταγγελίες, το σχέδιο σταματά, όπως συμβαίνει πάντα και σε όλα τα επενδυτικά σχέδια. Τα υπόλοιπα με την εταιρία και την υπηρεσία».

Φυσικά, ο κ. Γεωργιάδης δεν σχολίασε το γεγονός πως ο φίλος του έχει κάνει ακόμη και ψευδή δήλωση για την εταιρία SWAT SDISS ΕΠΕ σε συμβολαιογράφο, προκειμένου να «χτιστεί» η απάτη και να προχωρήσει η δουλειά με το υπουργείο Ανάπτυξης. Ούτε φυσικά σχολίασε το γεγονός πως η πλέον στενή συνεργάτιδά του Βασιλική Κατραβά, η οποία του κατέθετε τα περίφημα «αδιευκρίνιστα» ποσά την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Υγείας, συμμετέχει ακόμη και σήμερα σε δραστηριότητες του κ. Κολομπανί, και συγκεκριμένα στη δήθεν Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ινστιτούτου Εξέλιξη». Μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας», βέβαια, τόσο από το σάιτ της εταιρίας SWAT όσο και από αυτό της ΜΚΟ έχουν εξαφανιστεί τα περισσότερα ονόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της κυρίας Κατραβά, σε μια κωμική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. O κ. Κολομπανί, μάλιστα, έχει πλέον στο σάιτ της SWAT μόνο τη δική του φωτογραφία και του Αθανασίου Σιδεράκου.

Υπενθυμίζουμε πως η εταιρία συστημάτων ασφαλείας SWAT SDISS ΕΠΕ ανήκε σε κυπριακή εταιρία με την επωνυμία MGH MARSHAL GRANTS HOLDING LTD, η οποία όμως διαλύθηκε μήνες πριν από την υπαγωγή της SWAT σε καθεστώς ενίσχυσης στην Ελλάδα(!). Πριν από τη διάλυσή της δεν είχε μεταβιβάσει τις μετοχές της SWAT. Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι ο κ. Κολομπανί, που ήταν παλαιός συνεργάτης του Αδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας τα έτη 2013 και 2014, δήλωσε ψευδώς τον περασμένο μήνα σε Ελληνα συμβολαιογράφο ως πληρεξούσιος ότι η κυπριακή εταιρία βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία. Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, πως η εταιρία, την οποία το υπουργείο Ανάπτυξης έβαλε σε καθεστώς ενίσχυσης για το μεγαλεπήβολο σχέδιο «δημιουργίας νέας μονάδας παροχής υπηρεσιών συμβουλών σε θέματα ασφαλείας», είχε ακόμη και ψεύτικες φωτογραφίες στελεχών στο σάιτ της, προκειμένου να δείχνει πως δραστηριοποιείται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα