Θησαυρό έκρυβε η Εύα Καϊλή! Οι Βέλγοι κατέσχεσαν ποσό κοντά στο 1.500.000 €

Η βελγική «Le Soir» δημοσίευσε φωτογραφίες των χαρτονομισμάτων που κατέσχεσαν οι βελγικές Αρχές από τους πρωταγωνιστές του Κατάρ-gate

Με «έναν σκασμό λεφτά» πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, προφανώς για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό για τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις στο Κατάρ, αλλά και για να προωθήσουν τα συμφέροντα του εμιράτου στην Ευρώπη.

Σχεδόν 1.500.000 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50, 100 και 200 ευρώ, κατέσχεσαν οι βελγικές Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν περίπου 700.000 ευρώ στην έφοδο που έγινε στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, το ποσό των 600.000 ευρώ είχε η βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της Καϊλή, ενώ ακόμα 150.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Φωτογραφία με τα χαρτονομίσματα που κατασχέθηκαν έδωσε χθες στη δημοσιότητα η βελγική εφημερίδα «Le Soir», η οποία πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς και χρηματισμών Κατάρ-gate.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκαν τσάντες και σακίδια με μετρητά, ενώ το διαμέρισμά της ήταν επιπλωμένο με δώρα και πολύτιμα αντικείμενα από το Κατάρ.

Από την πλευρά της η Εύα Καϊλή, που κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας του Βελγίου, αρνείται τις σε βάρος της κατηγορίες, με μία καθυστερημένη αντίδραση τρία 24ωρα μετά τη σύλληψή της.

«Είμαι αθώα» δήλωσε μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι η ίδια ισχυρίζεται πως «δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ, καμία, ρητά και κατηγορηματικά». «Η θέση της είναι ότι είναι αθώα, μπορώ να σας το πω αυτό» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος μεταφέροντας τα λόγια της Εύας Καϊλή.

«Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, επειδή μίλησα με την αδελφή της κυρίας Καϊλή, είναι ότι δεν υπάρχει κούνια με το παιδάκι όπου εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν χρήματα. Αυτό το λέω ρητά, μετά από συνομιλία που είχα με την αδελφή της, την κυρία Μανταλένα Καϊλή.

Επιπλέον, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κυρίας Καϊλή, είναι ελεύθερος και αν θέλει μπορεί να έρθει στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος. «Οπως αντιλαμβάνεστε, ωστόσο, όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του να περνά κάτι τέτοιο, θέλει να είναι δίπλα του» συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, ότι τα εισοδήματά της σχετίζονται μόνο με την εργασία της στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι η εταιρία real estate που διατηρεί στο Κολωνάκι είναι μια IKE με κεφάλαιο 1.000 ευρώ που ακόμη δεν έχει λειτουργήσει.

Σε άλλες δηλώσεις του ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού ανέφερε πως η Εύα Καϊλή ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ. «Αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ουδέποτε δέχθηκε χρήματα από κάποιον σε αντάλλαγμα της δραστηριότητάς της στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι πλάνη ότι είχε αναπτύξει προσωπική ατζέντα για το Κατάρ. Ηταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα της είχε εκχωρήσει η κυρία πρόεδρος αρμοδιότητα για την Αραβική Χερσόνησο και συγκεκριμένο πλάνο» δήλωσε στον Real FΜ ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ως προς τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι αλλά και στην κατοχή του πατέρα της, ο γνωστός ποινικολόγος είπε: «Η ίδια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ που να έχει σχέση με την ιδιότητά της ως ευρωβουλευτής. Δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ ή στο Κουβέιτ. Ο,τι έκανε ήταν εντολή και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σήμερα η Εύα Καϊλή και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση του Κατάρ θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος για κατηγορίες διαφθοράς, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Εκεί θα τους ανακοινωθεί αν θα συνεχιστεί η προσωρινή τους κράτηση ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ανακριτής που χειρίζεται εδώ και τέσσερις μήνες την υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς Κατάρ-gate έχει στο βιογραφικό του τη διερεύνηση τραπεζικών σκανδάλων.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα