Παρέμβαση εισαγγελέα για τις μπίζνες του Χειμάρα

Από κόσκινο όλες οι «αμαρτωλές» συναλλαγές του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή με φορείς του Δημοσίου

Από τον… μεγεθυντικό φακό του οικονομικού εισαγγελέα θα περάσουν οι «αμαρτωλές» συμβάσεις που είχε συνάψει ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας με φορείς του Δημοσίου και οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να διακριβωθεί η απάτη και άλλα αδικήματα, όπως η απιστία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης διέταξε τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να λογοδοτήσει ο παραιτηθείς «γαλάζιος» βουλευτής για το σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων από το καλοκαίρι του 2019, οπότε εξελέγη, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, λαμβάνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου.

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη προκάλεσαν οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την εκτυπωτική εταιρία του παραιτηθέντος βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ., ο οποίος φέρεται ότι έχει εισπράξει τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε προμήθειες από το καλοκαίρι του 2019. Η προκαταρκτική εξέταση διενεργείται εις βάρος του κ. Χειμάρα για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η ηθική αυτουργία σε απιστία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Εκτός από τον Θέμη Χειμάρα, στο… μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας είναι και οι εκπρόσωποι δήμων για ενδεχόμενη απιστία ως προς τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρίες του νεοδημοκράτη βουλευτή.

Άρση του τραπεζικού απορρήτου

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διαταχθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου του κ. Χειμάρα και άλλων εμπλεκομένων, ώστε να εντοπιστεί η ροή του χρήματος από φορείς του Δημοσίου στον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή. Για τον σκοπό αυτό θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιριών τις οποίες ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του από τις 17 Ιουλίου του 2019 και έπειτα. Πρόκειται για τις εταιρίες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop.

Με την παραγγελία του ο κ. Μπαρδάκης ζητά να ερευνηθεί εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και οποιονδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Υπενθυμίζεται πως μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη των «αμαρτωλών» συμβάσεων, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ.

Θέμης Χειμάρας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την παραίτησή του, στέλνοντας επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. «Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω» ανέφερε στην επιστολή παραίτησης.

Ο κ. Χειμάρας εξωθήθηκε σε παραίτηση μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που ζήτησε την αποπομπή του κάνοντας λόγο για «Πάτση Νο 2» και για «διασπάθιση δημόσιου χρήματος από “γαλάζια” στελέχη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα