Δεν διώχνουν τον ενδοτικό σύμβουλο του Μητσοτάκη

Κάλυψη Μαξίμου στον τουρκόφιλο Τσάφο

Γενική κατακραυγή για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία επέλεξε, κόντρα στις πάνδημες αντιδράσεις, να μην αποπέμψει τον σύμβουλό του Νίκο Τσάφο παρά τις απολύτως ανθελληνικές του δηλώσεις. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε αποκαλέσει την κατεχόμενη Κύπρο «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όρος ο οποίος χρησιμοποιείται μόνο από την Αγκυρα.

Μετά τον σάλο, ο Νίκος Τσάφος έσβησε την επίμαχη ανάρτηση και προσπάθησε να δικαιολογηθεί μετερχόμενος γελοίες δικαιολογίες, οι οποίες προκάλεσαν την οργή ακόμη και «γαλάζιων» στελεχών. «Αστοχία και λάθος μου σε μια περίοδο που εργαζόμουν ως αναλυτής στις ΗΠΑ και δεν είχα καμία επαγγελματική σχέση με την ελληνική κυβέρνηση. Το έσβησα» έγραψε ο Νίκος Τσάφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό.

Σημειωτέον πως το εν λόγω στέλεχος είχε πολυδιαφημιστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών στα Ενεργειακά, με το Μέγαρο Μαξίμου να επαίρεται πως η πολυετής επαγγελματική πορεία του στο εξωτερικό θα συνδράμει στο να βρεθεί δήθεν κοινός βηματισμός μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσινγκτον. Πάντως, αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που βγαίνει εκτός εθνικής γραμμής, προχωρώντας σε αδιανόητες δηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, είχε ισχυριστεί μέσω άρθρου του στην «Καθημερινή» πως «η πρόταση για αγωγό προς την Τουρκία φαίνεται πιο ελκυστική τώρα απ’ ό,τι στο παρελθόν». Σε κάθε περίπτωση, η εκ των υστέρων διαγραφή της επίμαχης ανάρτησης για την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όπως και οι αστείες δικαιολογίες, που δεν πείθουν απολύτως κανέναν δεν κατεύνασαν τα πνεύματα. Τουναντίον, τα οργισμένα και ειρωνικά σχόλια από χρήστες του διαδικτύου έδωσαν και πήραν.

Σημειωτέον πως το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον Νίκο Τσάφο. «Ο άνθρωπος αυτός, μεταξύ άλλων, αποκαλεί το κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της Κύπρου με το όνομα που η Τουρκία παρανόμως τού έχει απονείμει» αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν αληθεύει ότι είναι σύμβουλός του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα