Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει την κυβέρνηση, αλλά δεν συντάσσεται στο μέτωπο που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο στη Βουλή, στο κλείσιμο της τριήμερης διαδικασίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι διαθέσεις τους είναι ευμενείς προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι συντάσσονται στο μέτωπο που επιδιώκει να δημιουργήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ ασφαλώς και θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, υπενθυμίζοντας άλλωστε ότι το ίδιο έπραξε και στην πρόταση μομφής για την κυβερνητική ανεπάρκεια στην περσινή κακοκαιρία, που αντικειμενικά ήταν ζήτημα χαμηλότερου πολιτικού ενδιαφέροντος.

Η κυβέρνηση είναι ένοχη και σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα θα είχε ήδη γκρεμιστεί, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης (φωτό). Την ίδια στιγμή, όμως, επιμένει να τονίζει ότι η αναιμική παρουσία και το βαρύ κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν σαν συγχωροχάρτι του Μαξίμου, το οποίο επισείει ως «φόβητρο» το σκιάχτρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διατηρείται στην εξουσία.

Οπως δήλωσε χθες: «Το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, εις βάρος των θεσμών και της δημοκρατίας, ή με αυτούς που είναι ικανοί να τα θυσιάσουν όλα για να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, ευημερία και σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην πατρίδα. Αυτή η παράταξη ήταν πάντα στην “όχθη” του δεύτερου κρίσιμου πολιτικού συστήματος, που κράτησε εν τέλει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ».

Από το ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι «η μομφή μας στην κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι δεδομένη, δεν περιμέναμε καμία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης δήλωσε «ωτακουστής πρωθυπουργός σε χώρες όπως Βρετανία – Γερμανία θα είχε αναγκαστεί σε παραίτηση. Προφανώς και θα υπερψηφίσουμε τη μομφή στον Κ. Μητσοτάκη, αλλά απαιτείται μομφή συνολικά στην ολιγαρχία και στις μυστικές της υπηρεσίες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα