Αντιθεσμική ενέργεια από τον Τσίπρα!

Αποφάσισε αποχή από όλες τις προσεχείς ψηφοφορίες στη Βουλή και ζήτησε άμεσα προσφυγή στις κάλπες

Οξύτατες αντιδράσεις -δίνοντας μάλιστα λαβή στην υποψία ότι κάτι φοβάται-προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απέχει στο εξής από όλες τις προσεχείς ψηφοφορίες στη Βουλή. Στο πλαίσιο μιας άκρως υποτιμητικής για τους δημοσιογράφους, ειδικά των εφημερίδων, «συνέντευξη» στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τη δημοκρατική εκτροπή που βρίσκεται σε εξέλιξη για να σκεπαστεί το σκάνδαλο των υποκλοπών και ανακοίνωσε ότι αρχίζει πορεία προς τον λαό, ζητώντας την άμεση διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών εντός του Φεβρουαρίου.

Ακολούθησε ομοβροντία επικριτικών σχολίων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταγγέλλει ότι «επειδή οι κανόνες της δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης». Στο ίδιο σκληρό ύφος, ο Γ. Οικονόμου πρόσθεσε: «Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Εμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

Παραλήρημα

Σε ανάλογο ύφος, ενδεικτικού του κλίματος που αναμένεται να επικρατήσει στην πορεία προς τις κάλπες, η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για παραλήρημα που προδίδει τον πανικό του Κ. Μητσοτάκη και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για ολοκληρωτισμό εκείνοι που επιχείρησαν με ολοκληρωτικό τρόπο να χειραγωγήσουν το σύνολο της δημόσιας ζωής του τόπου με τις υποκλοπές. Να μιλούν για τον κοινοβουλευτισμό εκείνοι που δίνουν άδεια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να κάνει συγκεντρώσεις ως “πολιτικό κόμμα”».

Στον δημόσιο καβγά έσπευσε να παρέμβει και το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από τέσσερις ημέρες έσπευσε να δώσει με την πρόταση μομφής πολιτικό σωσίβιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα δήλωσε ότι θα απέχει από το Κοινοβούλιο αποδεικνύοντας και πάλι την ανεύθυνη στάση του». Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της «πράσινης» Κ.Ο. Μιχάλης Κατρίνης εξαπέλυε νέα επίθεση για τις προχθεσινές δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου περί εκβιαζόμενου Ανδρουλάκη, τις οποίες επανέφερε χθες και ο Α. Τσίπρας, δηλώνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται, παρά την προσπάθεια ορισμένων να θέσουν διλήμματα στον δρόμο προς τις εκλογές. Δυστυχώς, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ λασπομαχούν προεκλογικά και αφήνουν διαρροές που δεν έχουν καμία αξιοπιστία».

Στη «συνέντευξη» Τσίπρα, τέλος, σημειώθηκε μια πρωτοφανής απρέπεια, αφού ο λόγος δόθηκε μόνο σε τηλεοπτικούς δημοσιογράφους και οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων αντιμετωπίστηκαν περιφρονητικά, σαν διακοσμητικά στοιχεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα