«Μητσοτάκης ή Τσίπρας το δίλημμα» λένε οι μεν, «επτά χρόνια φοβάστε το ντιμπέιτ» οι δε…

Μέρα με τη μέρα πολώνεται όλο και πιο πολύ το πολιτικό κλίμα, με την κυβέρνηση να θέτει στους ψηφοφόρους το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά με το δίλημμα «με τη δημοκρατία ή με τη Νέα Δημοκρατία», καλώντας τον πρωθυπουργό σε τηλεμαχία.

Ο κ. Μητσοτάκης, που αρνείται τηλεμαχία (ντιμπέιτ) με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως μέχρι τώρα να παραθέτει πειστικά επιχειρήματα για την άρνησή του, καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με βάση το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», γιατί θεωρεί ότι υπερέχει έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στη γραμμή αυτή κινήθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος μιλώντας στον Σκάι είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται ακόμα και να θέσει το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας”, φοβάται ακόμα και να πει στον κόσμο ότι θα είναι καλύτερος πρωθυπουργός από τον Μητσοτάκη».

Αμεση ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου, λέγοντας ότι «το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” το θέτουμε επτά χρόνια τώρα, με συνεχείς προσκλήσεις σε τηλεμαχία». «Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που το βάζει στα πόδια τρέμοντας τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κλεψύδρα, όμως, άδειασε. Σύντομα οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στις κάλπες και θα φέρουν την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

Ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «έχει τεράστιο έλλειμμα ιστορικής ενσυναίσθησης, ιστορικής γνώσης και περίσσεια θράσους για να διατυπώνει κάποιος το δίλημμα “δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία”» και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974, που τη θεμελίωσε, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη». Ο κ. Οικονόμου στην ίδια συνέντευξη, μιλώντας για τις εκλογές, είπε ότι η Ν.Δ. θέλει «από την πρώτη Κυριακή ένα ποσοστό που να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία» και τόνισε: «Ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή, συμπαγή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, την οποία μπορεί να προσφέρει η Ν.Δ.»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα