Ηξεις αφήξεις από Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ξεκάθαρη θέση στη συνέντευξή του στον Alpha. Επανέλαβε την έκκληση στον Μητσοτάκη για πάγωμα της απόφασης

Τις θέσεις του κόμματός του για το πρόβλημα των πλειστηριασμών υποσχέθηκε χθες να… παρουσιάσει εντός των επόμενων ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αποφεύγοντας επί της ουσίας να πάρει ξεκάθαρη θέση στο πρόβλημα που ζεματίζει εκατοντάδες χιλιάδες απεγνωσμένους Eλληνες. Μέχρι τότε, επανέλαβε την έκκλησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παγώσει την απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους διαχειριστές «κόκκινων» δανείων να βγάλουν στο σφυρί «βάσει σχεδίου» 700.000 κατοικίες δανειοληπτών, προκαλώντας, όπως είπε, «τρομακτική αφαίμαξη περιουσίας».

Oπως αόριστα υποστήριξε, απαιτείται ένα νέο Κανονιστικό Πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς, δεδομένου ότι ο Πτωχευτικός Κώδικας που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση «αίρει κάθε προστασία» της πρώτης κατοικίας. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη να μην καταπίπτουν οι εγγυήσεις, αναγνωρίζοντας πάντως ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο κέρδος». «Σε καμία ευνομούμενη Πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί. Το θέμα είναι να υπάρχουν ρυθμίσεις για τους αδύνατους» είπε χαρακτηριστικά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Alpha ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε απαξιωτικά για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τον καταγγέλλει ότι επί πρωθυπουργίας του σημειώθηκαν αθρόοι πλειστηριασμοί. «Είπα εγώ ότι δεν ‘γίναν πλειστηριασμοί;» απάντησε σε σχετική ερώτηση, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «25.000 πλειστηριασμοί -επί ημερών του- δεν είναι πολλοί».

Στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, εν όψει εκλογών, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «παρ’ όλα όσα τάζει, δεν μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι». Οσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, έλαβε τώρα αποστάσεις, λέγοντας πως η αντίδρασή του στις υποκλοπές απέδειξε ότι δεν τον κρατάνε, αλλά είναι πολιτικό ζήτημα αν ο θύτης με το θύμα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Επανέλαβε δε ότι επιδιώκει κυβέρνηση νικητών επειδή ο δεύτερος με τον τρίτο δεν μαζεύουν τα κουκιά». Αναφερθείς ειδικότερα στην κρισιμότητα της προσεχούς κάλπης, υπογράμμισε την ανάγκη μαζικής προσέλευσης: «Οι εκλογές θα κριθούν από την προσέλευση και κυρίως των νέων ανθρώπων. Θα είναι εκλογές μεγάλων εκπλήξεων. Η μάχη δεν είναι καθαρά ιδεολογική».

Στο μεταξύ, με ένα νέο βίντεο ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει: «Το κόμμα που χρωστάει 390.000.000 ευρώ χαρίζει 700.000 κατοικίες στους Πάτσηδες». Στο βάθος ακούγεται ο Αδωνις Γεωργιάδης να λέει προκλητικά: «Προστασία πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία και ούτε και πρέπει να υπάρχει, είναι και ζημία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα