Κόντρες σε υψηλούς τόνους και στη Βουλή

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης και η αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Εξαιρετικά τεταμένο είναι το πολιτικό κλίμα, με την κυβέρνηση να επιμένει πως δεν είναι η ώρα της έντασης και της αντιπαράθεσης, αλλά της διερεύνησης των αιτιών της τραγωδίας και την αντιπολίτευση να ζητά απαντήσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Οι τόνοι ανέβηκαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ανάμεσα στη Νίκη Κεραμέως και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τις αναφορές του Νίκου Φίλη για «δολοφονία» νέων ανθρώπων, με την υπουργό Παιδείας να καταγγέλλει πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το δυστύχημα.

«Ο κ. Φίλης μετατράπηκε σε δικαστή, αποδίδοντας μάλιστα και δόλο. Ποτέ δεν είπατε “συγγνώμη” σε ανάλογες στιγμές. Και σήμερα όμως είναι εξαφανισμένα τα στελέχη σας. Πού είναι ο κ. Σπίρτζης;» διερωτήθηκε η Νίκη Κεραμέως, με τη Μερόπη Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) να φωνάζει από τα έδρανα, αναφερόμενη στο Μάτι, πως «ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε εδώ, στη Βουλή, ότι μετράμε φέρετρα». «Συγκρατηθείτε, κλείστε το μικρόφωνο, μάθετε να βάζετε όρια. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα βυθισμένη στην οδύνη είναι η ένταση» της απάντησε η υπουργός.

Νωρίτερα τα αίματα άναψαν και ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στη «γαλάζια» Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, με την τελευταία να φωνάζει εξοργισμένη «Μέχρι εδώ, αν συνεχίσετε με τις απειλές, τον τελικό λόγο θα τον έχουν τα δικαστήρια», κάνοντας λόγο για «υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλοντας πως, ενώ ο Νίκος Φίλης μίλησε στη Βουλή για «δολοφόνους», με συνέντευξή του στον Σκάι ανακάλεσε.

Η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης μεταφέρθηκε και στην Ολομέλεια, με την αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις για το δυστύχημα. «Μετατρέπετε τους εαυτούς σας σε ανέλεγκτους δυνάστες» κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, υποστήριξε πως «μόνος στόχος είναι να διασωθεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λες και είναι επισκέπτης». Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος συνέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την επταετία, λέγοντας στον πρωθυπουργό: «Σήκω φύγε τώρα, παραιτήσου. Δεν κυβερνάς με συγγνώμη».

Η κυβέρνηση πάντως υπογραμμίζει πως δεν είναι η ώρα της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να διαμηνύει πως θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών. Μάλιστα, αποκάλυψε πως η μοναδική του αδερφή έχασε πριν από αρκετά χρόνια τη ζωή της σε τροχαίο, 500 μέτρα από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, σημειώνοντας πως μόνο όσοι έχουν βιωματική εμπειρία μπορούν να καταλάβουν τον πόνο αυτών των οικογενειών που θρηνούν. Και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, πάντως, υποστήριξε πως αυτή δεν είναι η ώρα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα