«Δεν είναι θέμα ανθρώπινου λάθους»

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας ζήτησε έρευνα εις βάθος, ακόμα και αν αυτή φτάσει σε πολιτικά πρόσωπα

Ακόμα μια φορά ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας επιβεβαίωσε πως αποτελεί μία από τις πλέον ψύχραιμες, δίκαιες και ουσιαστικές φωνές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Χωρίς το άγχος της ταύτισης με τα κομματικά στεγανά, αλλά σεβόμενος την ιστορία της παράταξης, πήρε αποστάσεις από τη μονότονη γραμμή του Μαξίμου περί ατομικού λάθους και κάλεσε τις δικαστικές Αρχές να κάνουν έρευνα εις βάθος, ακόμα και αν αυτή φτάσει σε πολιτικά πρόσωπα.

«Προφανώς δεν είναι θέμα πρωτίστως ενός ανθρώπινου λάθους» είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής και υπογράμμισε την ανάγκη η έρευνα να εστιάσει και σε κρατικούς παράγοντες, ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να εξεταστεί αν διά παραλείψεων συνετέλεσαν στην πρόκληση του δυστυχήματος.

Οσον αφορά την παραίτηση Καραμανλή και τη συζήτηση για την κάθοδό τους στις εκλογές, ο Κώστας Τζαβάρας έδειξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αποκλειστικά υπεύθυνο για τον αν θα τον επιλέξει ή όχι στα επόμενα ψηφοδέλτια. Παράλληλα, κράτησε αποστάσεις από την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να στείλει επιστολή στον Ισίδωρο Ντογιάκο, και σχολίασε: «Προσωπικά δεν ξέρω ποιος συμβούλευσε τον πρωθυπουργό να στείλει αυτή την επιστολή».

Ο ίδιος, βέβαια, άφησε να εννοηθεί πως το έγκλημα των Τεμπών θα επηρεάσει άμεσα το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας πως «τίποτα δεν είναι όπως ήταν πριν γίνει αυτό το τρομερό συμβάν. Ολα τα πράγματα θα εξελιχθούν κάτω από την επιρροή αυτού του αβάσταχτου γεγονότος».

Ο κ. Τζαβάρας βέβαια έβαλε στο επίκεντρο της κριτικής του και τη Δικαιοσύνη, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο σεβασμός στη δικαιοσύνη αποτελεί ευσεβή πόθο». «Εσείς πιστεύετε ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη; Για μένα που επί 41 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη ως δικηγόρος πρώτης γραμμής έχει καταστεί βίωμα ότι ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη αποτελεί ευσεβή πόθο […] στην πραγματικότητα όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει», είπε, τονίζοντας πως «εμένα με ανησυχεί αυτός ο πληθωρικός ρόλος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε θέματα για τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα