Τάκης Θεοδωρικάκος: Αφησε χωρίς φύλαξη τη 12χρονη, θύμα βιαστών!

Μήπως έπρεπε να κάνει επίσημο… αίτημα το ίδιο το παιδί για να έχει τις παροχές τηλεσχολιαστών, επώνυμων νούμερων, ακόμα και… Φουρθιώτηδων;

Η 12χρονη, το τραγικό θύμα στην υπόθεση μαστροπείας του Κολωνού, μπορεί λόγω ηλικίας να μην το συνειδητοποιεί, αλλά ο Τάκης Θεοδωρικάκος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Αντίθετα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη το καταλαβαίνει απόλυτα. Αλλά αρνείται να κάνει το καθήκον που του επιβάλλει η θέση του.

Ο Θεοδωρικάκος γνωρίζει από την αρχή της δυσώδους υπόθεσης ότι το συγκεκριμένο παιδί δεν έχει αυτή τη στιγμή δίπλα του ούτε καν την πρώτη γραμμή προστασίας, τους γονείς του.

Η Αστυνομία ξέρει καλά ότι η μητέρα του παιδιού το έστελνε για επαιτεία, αδιαφορώντας πλήρως για την ασφάλεια της κόρης της. Είναι προφυλακισμένη τόσους μήνες, άρα η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ότι, πρακτικά, δεν υπάρχει μάνα στις επιλογές του παιδιού. Αδιαφορία έδειχνε γι’ αυτό το δύσμοιρο κοριτσάκι και ο πατέρας του.

Ομως, κάθε παιδί, πόσο μάλλον βάναυσα κακοποιημένο και ολομόναχο, έχει νόμιμο δικαίωμα στην ασφάλεια. Η 12χρονη έχει εναποθέσει όλες της τις ελπίδες στο σύστημα, του οποίου κομβικό πρόσωπο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο Θεοδωρικάκος. Αλλά το σύστημα δεν σταματά να την απογοητεύει…

Τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο στη συνέχεια και ο υπουργός Προστασίας εξέδωσαν χθες ανακοινώσεις σχετικά με την καταγγελία από συγγενείς της 12χρονης ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστο με μαχαίρι, στο σπίτι όπου φιλοξενείται.

Η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι, ως όφειλε άλλωστε, ερευνά την καταγγελία και σωστά επισημαίνει ότι «λόγω της ιδιαίτερης φύσης του περιστατικού, υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και στις μεταφερόμενες πληροφορίες».

Ομως, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. εμπεριέχει και μια σοκαριστική παραδοχή: «Η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Ενώ δεν υπάρχει κανείς γονιός να αναλάβει την ευθύνη του παιδιού, που αποτελεί ταυτόχρονα το θύμα κατά συρροήν βιαστών και τον μάρτυρα του εγκλήματος, η Πολιτεία, αντί να το προστατέψει πλήρως, δεν του παρέχει ούτε την απαραίτητη διαρκή αστυνομική φύλαξη. Για λόγους… γραφειοκρατικούς, απ’ ό,τι μας λένε. Επειδή κανείς δεν το… ζήτησε.

Μήπως έπρεπε να κάνει επίσημο… αίτημα το ίδιο το παιδί για να έχει τις παροχές πολιτικών, τηλεσχολιαστών, επώνυμων νούμερων, ακόμα και… Φουρθιώτηδων;

Δηλαδή, κατά τον Θεοδωρικάκο, την ΕΛ.ΑΣ. και τους εισαγγελείς της υπόθεσης, ένα 12χρονο παιδί που αποκαλύπτει δεκάδες ονόματα επικίνδυνων εγκληματιών δεν πρέπει να φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως; Θεωρούν όλοι αυτοί ότι δεν απειλείται η ζωή του; Και διατίθενται αφειδώς αστυνομικές δυνάμεις στους… Φουρθιώτηδες και σε κάτι κατά φαντασίαν στοχοποιημένους τηλεσχολιαστές ή επωνύμους, που έχουν τους αστυνομικούς για να τους κουβαλάνε τα ψώνια;

Θέλουν και… αίτημα ο Θεοδωρικάκος και η ΕΛ.ΑΣ. για να κουνηθούν από την καρέκλα τους και να κάνουν το αυτονόητο για ένα 12χρονο παιδί, την ώρα που φυλάσσεται κάθε τυχάρπαστος και φαντασιόπληκτος με λεφτά του Ελληνα φορολογουμένου; Σε αυτή την υπόθεση των βιαστών και των μαστροπών ανηλίκων εκτίθεται επί μήνες όλος ο κρατικός και κυβερνητικός μηχανισμός.

Αγνόησαν τις εκκλήσεις

Το ΕΣΡ και οι Αρχές για τα Προσωπικά Δεδομένα αγνόησαν εξοργιστικά τις εκκλήσεις να μπει φρένο στους «δημοσιογράφους της κλειδαρότρυπας». Υστερα από μήνες βρέθηκαν στο μαγαζί του Μίχου -υποτίθεται ελεγμένο… εξονυχιστικά από την Αστυνομία- τηλεφωνικές συσκευές και τάμπλετ.

Καταγγέλθηκε ότι δεν προσφέρθηκε καν επαρκής φροντίδα από παιδοψυχολόγο. Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου «έδωσε» μέσα στη Βουλή τα στοιχεία για το πού βρίσκεται η 12χρονη, όπως όλοι θυμούνται.

Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται χθες η ΕΛ.ΑΣ. και παραδέχεται ότι δεν παρέχει 24ωρη φύλαξη σε ένα κακοποιημένο παιδί που αποκαλύπτει δεκάδες βιαστές ανηλίκων, δηλαδή εγκληματίες με τα πιο βίαια ένστικτα.

Το παιδί αυτό, εκτός από θύμα στην υπόθεση παιδεραστίας και συστηματικής εκπόρνευσης, είναι και βασικός μάρτυρας. Αποτελούσε εξαρχής καθήκον του Θεοδωρικάκου να έχει θέσει σε εφαρμογή κάθε μέτρο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του κοριτσιού. Η ολοήμερη φύλαξή του φάνταζε αυτονόητη. Δεν ήταν, όμως, τελικά.

Μια ολόκληρη οργάνωση αποβρασμάτων, βιαστών ανηλίκων και εμπόρων λευκής σαρκός απειλείται με φυλακή από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της 12χρονης. Την ίδια στιγμή, το κορίτσι δεν μπορεί να περιμένει προστασία ούτε από τη μάνα ούτε από τον πατέρα που το γέννησαν.

Ο,τι κι αν έχει συμβεί με την καταγγελλόμενη επίθεση, το παιδί βρίσκεται υπό απειλή, έτσι κι αλλιώς, επειδή «καίει» πολύ κόσμο. Το κενό ασφαλείας στη φύλαξή του βαραίνει τον υπουργό, την ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τον εισαγγελέα της υπόθεσης. Δεν χρειαζόταν καν να γίνει σχετικό αίτημα από τους συνηγόρους.

Ο Θεοδωρικάκος οφείλει να γνωρίζει ότι οποιαδήποτε επίθεση, απειλή ή εκφοβισμό υποστεί ή μπορεί να υποστεί το θύμα-μάρτυρας ίσως θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την εξέλιξη της υπόθεσης του Κολωνού. Ομως, μέχρι τώρα δεν κάνει τα απαραίτητα ώστε να τη θωρακίσει.

Ο Θεοδωρικάκος ζήτησε χθες απ’ όλους «να είναι πολύ σοβαροί και υπεύθυνοι, γιατί μιλάμε για τη ζωή ενός κακοποιημένου παιδιού». Το ίδιο ακριβώς ζητά και η κοινωνία απ’ αυτόν!


ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Γεννήθηκε στο Κερατσίνι το 1964. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ηταν πρόεδρος της εταιρίας δημοσκοπήσεων GPO το 2000-2016. Πολιτικά, το 1990 εκλέχτηκε γραμματέας της ΚΝΕ, το 1991 προσχώρησε στον Συνασπισμό και το 1993 στο ΠΑΣΟΚ. Το 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Ν.Δ. Ανέλαβε αρχικά υπουργός Εσωτερικών και από τις 31/8/2021 είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα