Νίκησαν τα «μπετά» το πνεύμα Σαμαρά

Με διαρροή στην «Καθημερινή» του Μεγάλου Σαββάτου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έλυσε το μυστήριο που πρόσφατα είχε επισημάνει η «δημοκρατία» σε άρθρο με τίτλο «Αφαντο το βιβλίο, άφωνο το ίδρυμα»!

Το ζήτημα ήταν απλό: ενώ το Ιδρυμα «Σαμαρά» συγκροτήθηκε, με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, τον Μάιο του 2022 και ο επικεφαλής του διοργάνωσε πανηγυρική εκδήλωση, στο Παλλάς, τον Δεκέμβριο του 2022, ο νέος φορέας δεν έχει πραγματοποιήσει την παραμικρή παρέμβαση στις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με διαρροή από το γραφείο του κ. Σαμαρά, η αιτία της αφωνίας είναι ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση κρατικού κτιρίου λόγω γραφειοκρατικής εμπλοκής στο Υπερταμείο.

Η εμπλοκή θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο με «άνωθεν παρέμβαση», υπονοώντας τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. Με λίγα λόγια, ο κ. Σαμαράς λέει στους Ελληνες φορολογουμένους ότι το ίδρυμά του μπορεί να πορευθεί στο δημόσιο βίο μόνο με τα δικά τους χρήματα!

Και ότι η ιδεολογική και η ιστορική συνεισφορά του ιδρύματος, που θα πρόβαλε το έργο και το πνεύμα του κ. Σαμαρά, νικήθηκε από τα «μπετά». Ο πρώην πρωθυπουργός και οι πνευματικοί φάροι που θα στελεχώσουν το ίδρυμα παραδέχονται ότι, σε περίοδο ιστορικών γεγονότων για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δεν έχουν την ικανότητα να εκδώσουν ούτε ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο.

Και, επίσης, ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε ένα ολιγόωρο σεμινάριο χωρίς την προηγούμενη καταβολή κρατικού χρήματος, μέσω της προσφοράς ολόκληρου κτιρίου ή, ενδεχομένως, και ετήσιας κρατικής επιχορήγησης.

Ζητεί, σε εποχή κρίσης και ακρίβειας, χρηματοδότηση από το υστέρημα του μέσου Ελληνα, για τον οποίο ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι ενδιαφέρεται, σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές του κ. Μητσοτάκη.

Κατόπιν όλων αυτών, εννοείται ότι αναβάλλεται και η έκδοση του βιβλίου του κ. Σαμαρά, για το οποίο έχει προαναγγείλει συγκλονιστικές αποκαλύψεις περί της δήθεν ανατροπής της κυβέρνησής του από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και της δήθεν σκευωρίας Novartis. Τόσες εκλογικές αναμετρήσεις έχουν μεσολαβήσει και έρχονται και τόσες άλλες, αλλά ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να διαφωτίσει τους ψηφοφόρους με τα υποτιθέμενα συγκλονιστικά στοιχεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα