Σε δεινή θέση ο Γεωργούλης με 3 νέες καταγγελίες σε βάρος του

Δύο εξ αυτών αφορούν εργασιακό εκφοβισμό και μία σωματική κακοποίηση. Ανοίγουν στόματα μετά την έναρξη της διαδικασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του

O «ασκός του Αιόλου» άνοιξε για τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, καθώς, μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική κακοποίησή της, ήρθαν στο φως ακόμα τρεις καταγγελίες σε βάρος του για εργασιακό bullying, αλλά και για σωματική ή ψυχολογική βία.

Δύο 24ωρα μετά την αποπομπή του ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ και την έναρξη της διαδικασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του, φαίνεται πως ανοίγουν στόματα και δημοσιοποιούνται νέες καταγγελίες σε βάρος του.

Δύο εξ αυτών αφορούν εργασιακό εκφοβισμό και μία σωματική κακοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια νεαρή εργαζομένη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε πάει να εργαστεί ως δόκιμη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, έκανε καταγγελία για εργασιακό bullying και ψυχολογική βία. Η αναφορά από τη γυναίκα έγινε το 2020, στην αρμόδια υπηρεσία για ενόχληση στον εργασιακό της χώρο στις Βρυξέλλες, και ακολούθησε εσωτερικός έλεγχος. Ομως δεν βρέθηκαν στοιχεία και έτσι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η δεύτερη καταγγελία έγινε από άνδρα, μόνιμο υπάλληλο στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, που επίσης έκανε αναφορά για ενόχληση στον εργασιακό χώρο. Και σε αυτή την περίπτωση έγινε έλεγχος, αλλά δεν βρέθηκαν στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των δύο εργαζομένων στο γραφείο του ο Αλέξης Γεωργούλης φέρεται τότε ότι υποστήριξε: «Εγώ είδα ότι οι δύο αυτοί υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και προσπάθησα να τους απομακρύνω, και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες που δεν ίσχυαν».

Η τρίτη καταγγελία αφορά ασκούμενη δικηγόρο η οποία είχε πάει ως δόκιμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η νεαρή έκανε αναφορά για βία και ξυλοδαρμό ύστερα από ραντεβού για ποτό με τον ευρωβουλευτή. Ομως δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συλλέξει στοιχεία προκειμένου να αποδείξει τον ισχυρισμό της. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι η ίδια, μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου, βρίσκεται πλέον σε επικοινωνία με δικηγόρο στην Ελλάδα για να αναλάβει την υπόθεσή της και να προχωρήσει τις επόμενες ώρες σε καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη καταγγέλλουσα αναμένεται να απευθυνθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη, διαπιστώνοντας την πελώρια καθυστέρηση στη διερεύνηση της πρώτης καταγγελίας από τις βελγικές Αρχές.

Εφόσον απευθυνθεί στις ελληνικές Αρχές, τότε η υπόθεση θα απασχολήσει τον νεοσύστατο θεσμό του Ευρωπαίου Εισαγγελέα που εδρεύει στο Εφετείο Αθηνών, καθώς αφορά αδικήματα που έχουν τελεστεί σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου προκάλεσε την επίσημη έρευνα από τις βελγικές Αρχές, που απευθύνθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου, Σπήλιος Σπηλιάκος, μίλησε χθες σχετικά με την καταγγελία της εντολέως του. Ξεκαθάρισε ότι η καταγγελία κατά του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφορά βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, δηλαδή ξυλοδαρμό, και όχι σεξουαλική παρενόχληση. «Δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση. Είναι καταγγελία για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης. Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις από τις βελγικές Αρχές» τόνισε.

Ο δικηγόρος είχε ενημερωθεί για την καταγγελία από την πρώτη στιγμή που υποβλήθηκε, τον Ιανουάριο του 2020. «Η εντολέας μου ήρθε σε συνεννόηση με τις Αρχές του Βελγίου και προχώρησε άμεσα στην καταγγελία. Οι χρόνοι της έρευνας είναι ζήτημα των βελγικών Αρχών» συμπλήρωσε με αφορμή την τριετή καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σχολιάζοντας την κατάσταση της Ελένης Χρονοπούλου μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης ο δικηγόρος της δήλωσε πως «όπως προκύπτει και από τη δημόσια εικόνα της, είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος, ο οποίος θα το παλέψει με όλες τις δυνάμεις που έχει, όπως κάνει σε όλα».

Ερωτηθείς αν γνωρίζει σχετικά με ενδεχόμενες νέες καταγγελίες από άλλα άτομα, στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του κ. Γεωργούλη, απάντησε ότι αν κάτι από όσα αναφέρονται ισχύει σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. «Δεν έχει έρθει εις γνώσιν μου, αλλά φαντάζομαι, εφόσον υπάρξει κάτι, εντός των ημερών θα έχουμε εξελίξεις και στο κομμάτι αυτό» σχολίασε.

Οπως αποκάλυψε ο κ. Σπηλιάκος, η πλευρά της κυρίας Χρονοπούλου δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας, επισημαίνοντας ότι «πρώτα θα κληθεί ο κατηγορούμενος να λάβει γνώση της δικογραφίας και μετά θα τη λάβουμε εμείς».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα