Χαμός και στα social media με Γεωργούλη

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που… ανεβοκατεβαίνουν και φέρνουν ακόμη και διαγραφές

Μύλος» έχει γίνει με τις αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που… ανεβοκατεβαίνουν και προκαλούν ακόμη και διαγραφές. Μετά τη μητέρα της ολυμπιονίκου Κατερίνας Στεφανίδη, Ζωή Βαρελή – Στεφανίδη, η οποία είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, ήρθε άλλη ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης Αναστασία Γαϊταρτζή.

Επίσης, ανάρτηση μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αιτία να τεθεί εκτός κόμματος λόγω σεξιστικών σχολίων για την Ελένη Χρονοπούλου. Την ίδια ώρα, έχουν πάρει φωτιά τα social media λόγω ενός σατιρικού βίντεο που «ανέβασε» στο διαδίκτυο ο stand-up κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο οποίος περνά από «κόσκινο» τον Αλέξη Γεωργούλη και την Εύα Καϊλή, φορώντας μια μπλούζα στην οποία αναγράφεται η φράση «Βέλγιο, ούτε να κλέψεις μπορείς ούτε να γαμ@@@»!

Στο μεταξύ, δημόσια θέση για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου περί σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησής της πήρε και η μητέρα της ολυμπιονίκου στο άλμα επί κοντώ Κατερίνας Στεφανίδη, Ζωή Βαρελή-Στεφανίδη, η οποία είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική.

Κατακραυγή

Μάλιστα, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η ανάρτησή της, με την οποία υιοθέτησε όσα αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» για την Ελληνίδα δικηγόρο, η χρυσή ολυμπιονίκης έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζομαι με τις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις της μητέρας μου».
Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «δεν μπορώ και ούτε σκοπεύω να τη μαζέψω (ενν. τη μητέρα της), όπως προτείνουν ή υπονοούν διάφοροι, καθώς δεν έχω κανένα τέτοιο δικαίωμα, όπως δεν έχω και καμία ευθύνη για όσα η ίδια υποστηρίζει».

Αμεση ήταν και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με τον εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Μάντζο να επισημαίνει πως «μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του θύματος, μετά την επιχείρηση υποβάθμισης των εγκληματικών πράξεων, μετά την ενορχηστρωμένη πολιτική εκμετάλλευση μιας σοβαρής νομικής υπόθεσης, αποδεικνύεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το βαρέλι δεν έχει πάτο».

Σημειώνεται ότι υπονοούμενα για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη άφησε και η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης Αναστασία Γαϊταρτζή, η οποία έγραψε σε ανάρτησή της πως η υπόθεση Γεωργούλη μπορεί να είναι στημένο γεγονός λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Πρώτοι εμείς καταδικάζουμε την παρενόχληση των γυναικών… Αν όμως είναι στημένο γεγονός ακριβώς πριν από τις εκλογές; Τότε;» αναρωτήθηκε η κυρία Γαϊταρτζή, με συνέπεια να δεχθεί τα «βέλη» της Νέας Δημοκρατίας, που σε ανακοίνωσή της προέτρεψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τόσο την υποψήφια βουλευτή του στη Β΄ Θεσσαλονίκης όσο και την έτερη υποψήφια στην Ανατολική Αττική. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε χθες στη διαγραφή του Βασίλη Μίγα από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του κ. Μίγα με την οποία καταφερόταν εναντίον της κυρίας Χρονοπούλου με απαράδεκτους χαρακτηριστικούς και σεξιστικά υπονοούμενα.

Στο βίντεο του Χριστόφορου Ζαραλίκου, που κάποιοι χρήστες του διαδικτύου χαρακτήρισαν «ξεφτίλα» και «εμετικό», ακούγεται αρχικά ο κωμικός να λέει: «Εχουμε πρόβλημα με το Βέλγιο, εξ ου και το μπλουζάκι – δεν είναι χώρα αυτή. Είχαμε το θέμα με την Καϊλή και σκάει και θέμα με Γεωργούλη. Θα μιλήσω σκληρά και πρόστυχα, αλλά θα μιλήσω μέσα από την καρδιά μου με ειλικρίνεια». Αμέσως μετά ο γνωστός κωμικός σχολιάζει με εμφανώς ειρωνική διάθεση: «Δεν γίνεται η Ελλαδάρα μας, η χώρα με τον πανάρχαιο πολιτισμό, να κάνει τη χάρη να στείλει στη γ@@@ Ευρώπη τα πιο φωτεινά μυαλά της πατρίδας μας, τα πιο ωραία κορμιά, εγκεφάλους αδιανόητους στο γ@@@ Ευρωκοινοβούλιο και να τρέχουν τα παιδιά κάθε τρεις και λίγο Βέλγοι δικαστικοί δεξιά και αριστερά. […] Δεν αφήνετε τα παιδιά να εκφραστούν, να κλέψεις δεν μπορείς, να γ@@@ δεν μπορείς, τι σκ@@@ ζωή κάνετε, ρε μα@@@;»

Μάλιστα, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος προτείνει στον Αλέξη Γεωργούλη να προσλάβει ως δικηγόρο τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, σχολιάζοντας τα γαλλικά του. «Θα στηθεί και θα πει “Μεσιέ Αλέξη Γεωργούλη, ζαμέ καβάλα”» ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις σε μερίδα χρηστών του διαδικτύου, που έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν «ντροπή τού άντρα».


«Μαλλιά κουβάρια» τα κόμματα με βαριές αιχμές εκατέρωθεν

Η υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Γεωργούλη, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό και σωματική κακοποίηση, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί απεγνωσμένα ρόλο δορυφόρου, να κυλιστούν στα λασπόνερα της ηθικολογίας εν όψει εκλογών. Η Ν.Δ., που φαίνεται πως βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να ξεφύγει από την ηθική σκιά σκανδάλων, όπως του Λιγνάδη και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Ν. Γεωργιάδη, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι παιδοβιαστές, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που έχει απολέσει προ καιρού την έξωθεν καλή μαρτυρία -και όχι μόνο λόγω της εμπλοκής της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο με το Κατάρ-, έχουν βάλει στη μέση τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύουν πυκνά πυρά. Την τακτική τους διευκολύνει η στάση υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ -τρεις μέχρι στιγμής!-, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο πήραν θέση υπέρ του Γεωργούλη, ακυρώνοντας τη γραμμή του κόμματος, που ισχυρίζεται ότι «είναι με τα θύματα»…

Χθες, ο απελθών οριστικά κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου άφησε βαριές αιχμές για τον χρόνο αντίδρασης της Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι σωστά απομάκρυναν τον κ. Γεωργούλη, καθώς τελεί υπό δικαστική έρευνα, αλλά «υπάρχει και άλλο στέλεχος που έχει καταδικαστεί με 13-0 και είναι στην πρώτη γραμμή και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενος στον Νίκο Παππά. «Είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες, από όπου και αν προέρχονται» ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας αν μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης. Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ με τον γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλο επιμένει ότι το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου διοχετεύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ προστατευόταν επί τρία χρόνια από τις βελγικές Αρχές».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα