Ο «Economist» στέλνει τον Κυριάκο στην ανεργία

«Προσεχώς άνεργος!» Αυτή είναι η εκτίμηση του «Economist» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς σε κείμενό του το έγκριτο περιοδικό λέει πως ο «αγαπημένος των Βρυξελλών» όχι μόνο κινδυνεύει να χάσει την πλειοψηφία του στις επικείμενες εκλογές, αλλά και τη δουλειά του!

Σε ένα εκτενές άρθρο που αφορά τις ελληνικές εκλογές, ο «Economist» επισημαίνει τη δουλειά που έγινε επί Νέας Δημοκρατίας σε σειρά θεμάτων, όπως τα οικονομικά και τα Εθνικά, όμως τονίζει πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι πλημμυρίζει από ενέργεια και ικανοποίηση καθώς ανασκοπεί τα τέσσερα χρόνια του στον πρωθυπουργικό θώκο της Ελλάδας, δεν μπορεί να αγνοήσει τις στατιστικές».

Σύμφωνα με το έγκριτο έντυπο, αυτές δείχνουν «ότι το κόμμα του είναι πολύ πιθανό να χάσει την πλειοψηφία του και ο ίδιος τη δουλειά του. Κι όμως αυτό προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις». Μέσα στο κείμενο, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται «“γυαλισμένος” τεχνοκρατικός τύπος, ένας από τους αγαπημένους των Βρυξελλών», μετά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε αναταραχή στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, το άρθρο του εντύπου κάνει εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φέρνοντας ως παράδειγμα την οικονομία (χαρακτηρίζει την Ελλάδα success story, όμως προεξοφλεί πως ο πρωθυπουργός δεν θα «δρέψει» τους καρπούς των κόπων του) αλλά και τις σχέσεις με την Τουρκία, πιστώνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ψύχραιμη και κατευναστική πολιτική απέναντι στον Ερντογάν. Στο τέλος όμως της ημέρας προκύπτουν δύο κομβικά ερωτήματα. Πρώτον, γιατί στην Ελλάδα δεν παρουσιάζονται αντίστοιχες δημοσκοπήσεις και, δεύτερον, πώς μπορεί να θεωρηθεί success story μια κυβέρνηση που κηλιδώθηκε από ασυγκράτητη ακρίβεια, υποκλοπές, πρωτιά σε θανάτους εκτός ΜΕΘ στην πανδημία και ρεκόρ απευθείας αναθέσεων…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα