Αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και για τις δημοσκοπήσεις

Με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν αύξηση της διαφοράς της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε χθες κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητεί έντονα τα αποτελέσματα.

Για τον λόγο αυτό η εκπρόσωπός του Πόπη Τσαπανίδου με δήλωσή της ζήτησε «οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους, αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

Επίσης υπογράμμισε ότι το αίτημα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα το καταθέσει σήμερα, μαζί με άλλα δύο, στη διακομματική επιτροπή για τον πλουραλισμό και τη διαφάνεια. Τα άλλα δύο αιτήματα είναι: «Πρώτον, να διεξαχθούν δύο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια. Μία με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μία δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεύτερον, να τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης». «Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια, πλουραλισμός και ισοτιμία στην εκπροσώπηση των κομμάτων στα μέσα Ενημέρωσης» σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Αμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ακη Σκέρτσου. «Η Πόπη Τσαπανίδου αμφισβήτησε με δήλωσή της τα ευρήματα των εταιριών δημοσκοπήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει. Αντιθέτως, είναι εντελώς προβλέψιμος. Αλλωστε η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα SOS στο “λυσάρι” κάθε πολιτικού λαϊκιστή ιδίως όταν χάνει» είπε και πρόσθεσε: «Επαφίεται στον ΣΕΔΕΑ αν θα αντιδράσει για αυτή την άκρως αντιεπιστημονική και απαράδεκτη από κάθε άποψη πολιτικής δεοντολογίας επίθεση στις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένουμε και πολλά περισσότερα, ίσως πέρα από την επόμενη προβλέψιμη επίθεση στα “συστημικά” ΜΜΕ και τις “ελίτ των ολιγοπωλίων”. Για το θέμα των debates θα τα πούμε αναλυτικά στη διακομματική».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα