«Πραίτορες» του Μαξίμου μεθοδεύουν εξοντώσεις

Με την ανοχή Μητσοτάκη, τη συνέργεια στελεχών ανεξάρτητων Αρχών και τουλάχιστον δύο εισαγγελέων δόμησαν ένα σύστημα διώξεων «αντιφρονούντων»

Κάθε καθεστώς έχει τους «κόνδορές» του, τους αδίστακτους, όπως γλαφυρά έχει περιγράψει η Ιστορία, αναφερόμενη στους συνεργάτες του δικτάτορα Πινοσέτ. Ηταν η σκληρή ομάδα που αναλάμβανε την εξόντωση των αντιφρονούντων με κάθε τρόπο, οδηγώντας όμως ακόμα και τους «αυτοκράτορες» που υποτίθεται ότι υπηρετούσε στην παρακμή, στην απαξίωση και εν τέλει στο αιώνιο ανάθεμα.

Τη δόξα των «πραιτόρων» της ρωμαϊκής παρακμής φαίνεται ότι έχουν ζηλέψει κάποιοι από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ανοχή μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού. Πρόκειται για τρία άτομα, τα οποία σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας πίστεψαν ότι η Ελλάδα είναι το «μαντρί» τους και οι Ελληνες πρόβατα για άρμεγμα. Το δε κράτος ήταν η παιδική χαρά τους, στην οποία μπορούσαν να παίζουν ανενόχλητοι, χωρίς να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των πράξεών τους.

Η δράση τους είναι διττή: Με τη συνέργεια στελεχών ανεξάρτητων Αρχών αλλά και τουλάχιστον δύο εισαγγελέων, ο ένας μάλιστα κομπάζει για τις επαφές του και την ικανότητά του να «καθαρίζει» υποθέσεις, δόμησαν ένα σύστημα ξεπλύματος αλλά και στοχευμένων διώξεων και ελέγχων, είτε για να εκβιάζουν είτε όντως για να εξοντώνουν όσους θεωρούσαν «κίνδυνο» για την παντοδυναμία Μητσοτάκη.

«Χαριστική βολή»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο σύστημα έχει καταστεί «όπλο» (στην πραγματικότητα όμως θηλιά στον λαιμό) του πρωθυπουργού, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα δώσει τη «χαριστική βολή» σε πολιτικούς αντιπάλους και μιντιακούς επικριτές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Φυσικά, το προφίλ των συγκεκριμένων «αρπακτικών» δεν έχει καμία σχέση με τους σκληρούς των λατινοαμερικάνικων καθεστώτων. Πρόκειται για άτομα κωμικά, που όμως έχουν καταφέρει να αλώσουν το κράτος και να το χρησιμοποιούν για να εξυπηρετήσουν τους βρόμικους σκοπούς τους, ασκώντας μία περίεργη επιρροή και στον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Οι συνεργοί τους στη Δικαιοσύνη έχουν καταστεί αδίστακτοι, λόγω προσωπικού οφέλους, αλλά και… λαγνείας! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο εισαγγελέας ο οποίος ασκεί ακόμα και διώξεις κατά παραγγελία με εντολή του ενός «άκη». Οι αμαρτίες που έκανε με ιερόδουλες «δώρο», παρότι ο ίδιος νυμφευμένος με «συνάδελφο», τον έχουν στοιχειώσει και πλέον εκτελεί τις «παραγγελίες» ως πειθήνιο όργανο, ανήμπορος να αντιδράσει.

Οι άλλοι δύο «άκηδες» πρωτοστατούν στα οικονομικά «ξεκαθαρίσματα». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εντολή που υποτίθεται ότι έχουν πάρει από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, για να διενεργήσουν στοχευμένους οικονομικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις των media που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Το είχαν πράξει και παλαιότερα, αλλά γλίτωσαν τη μέγκενη της Δικαιοσύνης με τη βοήθεια έτερου εισαγγελέα, ο οποίος έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Αυτό που δεν γνωρίζει η συμμορία των «άκηδων» είναι ότι πλέον η δράση τους είναι τεκμηριωμένη και καταγεγραμμένη. Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μάλιστα και υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα την επόμενη μέρα, διότι έγκειται στις διατάξεις για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Αλλά και επιχειρηματίες που είχαν χρησιμοποιήσει συγκεκριμένο «άκη» και τον εκλεκτό του εισαγγελέα πλέον ενοχλούνται από τον συνεχιζόμενο εκβιασμό, ιδιωτικό αλλά και δημόσιο, περιμένοντας την ευκαιρία να «μιλήσουν» και να καταγγείλουν τα πάντα.

Αδύναμος κρίκος

Από κοντά και στέλεχος που σχετίζεται με την οικονομική υπηρεσία, ο οποίος ανησυχεί σοβαρά και δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει πρωθυπουργός… Το συγκεκριμένο στέλεχος ήταν αποδέκτης εντολών εξόντωσης μέσω οικονομικών ελέγχων. Αυτός φαίνεται να είναι ο αδύναμος κρίκος, ο οποίος, πανικόβλητος πλέον, αντιλαμβάνεται τις τεράστιες ευθύνες και την αναπόφευκτη Νέμεση, προσπαθώντας να διαχωρίσει τη θέση του…

Αυτό λοιπόν που πραγματικά δεν έχουν συνειδητοποιήσει τα «όργανα» του Μαξίμου είναι ότι οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν είναι βαρύτατες και άπτονται της λειτουργίας του πολιτεύματος. Κατηγορίες που επισύρουν ακόμα και την ισόβια κάθειρξη, ειδικά για όσους είχαν μέχρι πρότινος ανώτερο θεσμικό ρόλο, τον οποίο όχι μόνο δεν τίμησαν, αλλά τον χρησιμοποίησαν για πλουτισμό, εκβιασμό και εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα