Χρυσές δουλειές για τον «εκβιαστή» εργοδότη!

Ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξης Λιάγκας άσκησε πιέσεις στους εργαζομένους να ρίξουν στις κάλπες το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. δαγκωτό

Εκατοντάδες συμβόλαια με το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει συνάψει ο όμιλος NOS Insurance Services, που εμφανίστηκε στο προσκήνιο μόλις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Ο λόγος για την ασφαλιστική εταιρία της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξης Λιάγκας… άσκησε πιέσεις στους εργαζομένους, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, σε ένα παρωχημένο αλλά και επικίνδυνο σκηνικό, που θύμιζε έντονα ελληνική ταινία του ’50 και του ’60.

Συνολικά ο όμιλος NOS Insurance Services, μέσα στο εξαιρετικά μικρό διάστημα λειτουργίας του, έχει συνάψει συμβόλαια για ασφαλίσεις οχημάτων με δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, όπως η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Κοζάνης, ο Δήμος Φλώρινας, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Βόλβης, η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης, ο Δήμος Αργους Ορεστικού, οι ΝΠΔΔ & Επιχειρήσεις Δήμου Σαρωνικού, ο Δήμος Μίνωα Πεδιάδας, ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστενών, η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Ελασσόνας, ο Δήμος Αρταίων, ο Σήμος Περάματος, ο Δήμος Σερβιών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (ΚΕΔΗΠ), η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης Φαρκαδόνας, ο Δήμος Πρεσπών, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο Δήμος Ζαγορίου, ο Δήμος Λαυρεωτικής, ο δήμος Λήμνου, ο Δήμος Μακρακώμης, ο δήμος Τρίπολης, ο δήμος Ζίτσας, ο δήμος Περάματος, ο δήμος Τεμπών, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χίου, ο Δήμος Αιγιαλείας, ο Δήμο Πύδνας- Κολινδρού, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, ο δήμος Κισσάμου, ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Δήμος Πύργου, το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Βέροιας, ο Δήμος Αρταίων, ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού, ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, ο Δήμος Ελασσόνας, ο Δήμος Παιανίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηλιδας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σοφάδων, η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης Ναυπακτίας (ΔΕΥΑν), ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο Δήμος Ερέτριας, ο Δήμος Νάουσας, οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Βόλου, ο Δήμος Θήρας, η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου, η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης Φαιστού, ο Δήμος Σουλίου, ο Δήμος Αλίμου, ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, ο Σύνδεσμος Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης και κοινοτήτων περιοχής, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Αχαΐας.

Επίσης, έχει συμφωνίες με περιφέρειες όπως με την Ιονίων Νήσων αλλά και τη Βορείου Αιγαίου. Και, τέλος, με πανεπιστήμια και νοσοκομεία, όπως το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομεία Πατρών, το Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο Αθηνών, το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργαλένειο Μπενάκειο», το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Πρέπει να επισημανθεί πως τα παραπάνω συμβόλαια έχουν συναφθεί με όλες τις εταιρίες του ομίλου. Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε στο γενικό εμπορικό μητρώο, στον όμιλο ανήκει η ασφαλιστική εταιρία με τίτλο NΟS ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και διακριτικό NΟS AGENTS A.E., αλλά και η NOS ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, της οποίας ο διακριτικός τίτλος είναι NOS REPRESENTATIVE Α.Ε. Και ο δύο λειτουργούν στην ίδια στέγη, αλλά με διαφορετικό ΑΦΜ, συστήθηκαν το 2021 κι έχουν το ίδιο διοικητικό συμβούλιο, με κάποιες παραλλαγές. Για παράδειγμα, στην πρώτη ο Αλέξιος Λιάγκας είναι αναπληρωτής πρόεδρος, ενώ στη δεύτερη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Τις άλλες θέσεις και στις δύο εταιρίες έχουν άλλα μέλη της οικογένειας Λιάγκα.

Υπάρχει όμως και μία προγενέστερη εταιρία στον όμιλο που έχει, επίσης, πάρει δουλειές από το Δημόσιο, τις οποίες καταγράψαμε παραπάνω, η οποία ιδρύθηκε το 2019, έχει τίτλο SUPPORT ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και διακριτικό τίτλο SUPPORT AGENTS SA. Η εταιρία αυτή λειτουργεί στην ίδια διεύθυνση με άλλο ΑΦΜ, τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του αντιπροέδρου κατέχουν μέλη της οικογένειας Λιάγκα, αλλά πρόεδρος είναι ο Κατσουλάκης Μάρκος.

Υπό την ίδια στέγη λειτουργούν, τέλος, και οι εταιρίες INSURANCE BEAT 1 και INSURANCE BEAT 2, με πρόεδρο τον Κατσουλάκη Μάρκο, αλλά χωρίς τη συμμετοχή της οικογένειας Λιάγκα, οι οποίες, επίσης, παίρνουν δουλειές από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά δεν τις συμπεριλάβαμε στην παραπάνω λίστα.


«Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός και σας το έχω αποδείξει» λέει στο βίντεο

Στο βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης στους λογαριασμούς που διατηρεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Λιάγκας ακούγεται να λέει: «Ο υπουργός τα λέει ήπια. Εγώ σας τα είπα χθες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ. Η δουλειά μας, η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας, εξαρτάται πάρα πάρα πολύ από μια χώρα κυβερνημένη. Με μια σωστή κυβέρνηση. Ήμασταν παρέα όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες, παιδιά, και θυμόσασταν τι γινόταν. Και στα τηλέφωνα, και με τους συνεργάτες μας, και με τον κόσμο, και με τις αποζημιώσεις. Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα και σας το έχω αποδείξει. Είμαι όμως δίκαιος. Επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι, γιατί κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους. Πρέπει να το συζητήσουμε».

Οπως ήταν φυσικό, η ανάρτηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κι έτσι ο υπουργός Ανάπτυξης προσπάθησε ατυχώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας πως ο κ. Λιάγκας… έκανε πλάκα.

«Στην απελπισία τους οι συριζαίοι έχουν ανεβάσει ένα βίντεο, όπου ένας επιχειρηματίας -κάνει πλάκα στην πραγματικότητα, γι’ αυτό και γελούν όλοι μετά- μιλάει πιεστικά υπέρ Ν.Δ. στους εργαζομένους του. Εγώ όμως, παρά το χιούμορ, δεν το αφήνω να περάσει έτσι ούτε ως αστείο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης. Λες και οι υπάλληλοι είχαν άλλη επιλογή από το να γελάσουν… χαριτωμένα στον εργοδότη τους και στον παριστάμενο υπουργό.

Φυσικά, ούτε και ο κόσμος πείστηκε από τις δικαιολογίες του υπουργού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μετά το περιστατικό οι χρήστες της Google έσπευσαν να «τιμωρήσουν» την εταιρία, βάζοντας βροχή από χαμηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα η αξιολόγησή της να πέσει στο 1 προς 5.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα