Κύμα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Οργισμένες ανακοινώσεις των κομμάτων μετά τη δήλωση Μητσοτάκη ότι οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη εργαλειοποιούν την τραγωδία

Οι κατάπτυστες δηλώσεις Μητσοτάκη, με τις οποίες κατηγόρησε τους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών ότι εργαλειοποιούν την προσωπική τους τραγωδία, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη τη μήνυση που κατέθεσαν εναντίον των υπευθύνων στους οποίους περιλαμβάνεται και ο ίδιος, προκαλούν καθολική αποδοκιμασία.

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν δίστασε να επιτεθεί χυδαία ακόμη και στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη. Αφού έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει το έγκλημα, αφού κατέβασε τον υπουργό των Τεμπών, τον κ. Καραμανλή, υποψήφιο στη Σέρρες σαν να μη συμβαίνει τίποτα, τώρα, μπροστά στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μαζί τους» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, συνοψίζοντας: «Δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει. Πρέπει να φύγει. Δεν μας αξίζει».

Από την κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα χθες βράδυ ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Τρεις μήνες σχεδόν μετά την τραγωδία των Τεμπών άκουσα χθες εμβρόντητος τον κ. Μητσοτάκη να σχολιάζει τη μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων. Χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης υποστήριξε ότι “ο θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές”. Τα λέει αυτά ο πρωθυπουργός που χρειάστηκε μια εβδομάδα για να κάνει το αυτονόητο: να ζητήσει συγγνώμη!»

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει: «Η αναφορά του κυρίου Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων ότι εργαλειοποιούν προεκλογικά το έγκλημα στα Τέμπη επειδή αγωνίζονται για τη δικαίωσή τους, πέρα από προσβολή, συνιστά ουσιαστικά παραδοχή ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησε στο συγκεκριμένο έγκλημα και στον θάνατο 57 ανθρώπων».

Η Ελληνική Λύση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για να δικαιωθούν οι νεκροί του εθνικού εγκλήματος των Τεμπών, πρέπει να καταδικαστούν και να οδηγηθούν στις φυλακές όλοι οι υπεύθυνοι». Και προσθέτει: «Υπεύθυνοι είναι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, η εταιρία, για την οποία κανείς δεν μιλάει, όλοι όσοι δεν έκαναν πράξη ποτέ την ολοκληρωμένη τηλεδιοίκηση».

Για «έκδηλο και αποκρουστικό κυνισμό Μητσοτάκη» κάνει λόγο το ΜέΡΑ25, το οποίο σχολιάζει: «Τόσος ήταν και τόσος είναι ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που δεν δίστασε να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της παράταξής του τον υπουργό Μεταφορών του εγκλήματος των Τεμπών, κ. Καραμανλή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα