Με σημαίες και συνθήματα οι νεοδημοκράτες γιόρτασαν (σεμνά πάντως) τον εκλογικό θρίαμβο

Πανηγυρικό ήταν χθες το κλίμα στην Πειραιώς, καθώς όσο περνούσε η ώρα και η διαφορά παγιωνόταν κοντά στις 20 μονάδες ολοένα περισσότεροι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κόμματος συνέρρεαν μαζικά στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για να γιορτάσουν τον εκλογικό θρίαμβο του κόμματος.

Ακόμα και οι πλέον σίγουροι για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν μείνει άφωνοι, μη μπορώντας να πιστέψουν τα ποσοστά που έβλεπαν στις γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί στην είσοδο του κτιρίου. Κυματίζοντας ελληνικές σημαίες αλλά και τις παραδοσιακές σημαίες του κόμματος, οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας γλέντησαν με την καρδιά τους την εκλογική νίκη, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του πρωθυπουργού αλλά και του κόμματος ως τα μεσάνυχτα.

Οι εικόνες παρέπεμπαν σε άλλη εποχή, καθώς γύρω στις 10 το βράδυ, όταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος έστησαν μια μίνι γιορτή. Η βεβαιότητα είχε ζωγραφιστεί στα πρόσωπα όλων των συγκεντρωμένων, και όχι άδικα, καθώς η χθεσινή νίκη της Νέας Δημοκρατίας παίρνει χαρακτηριστικά ιστορικά.

Στα πηγαδάκια που είχαν στήσει τα στελέχη του κόμματος μιλούσαν για ένα τελείως απροσδόκητο αποτέλεσμα, που δεν μπορούσαν ούτε οι ίδιοι να διανοηθούν πως θα λάβει χώρα. Ακόμα και οι πλέον αισιόδοξοι εκτιμούσαν πως η απόσταση μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεράσει τις 10 μονάδες.

Ωστόσο, όπως έλεγαν, η διάψευση ήταν γλυκιά, καθώς το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την προτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα