Ο Μητσοτάκης εκβιάζει (πάλι) και με τρίτες εκλογές

Σε κρεσέντο αλαζονείας, είπε προκλητικά ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, γιατί «δεν νομίζω ότι κανείς θέλει να πάει σε κάλπες αυγουστιάτικα»

Ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία ζητάει από τους ψηφοφόρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλιώς δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα και σε τρίτες εκλογές μέσα στον Αύγουστο. Το είπε χθες ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Mega, σε ένα κρεσέντο πρόκλησης, αλαζονείας και εκβιασμού του εκλογικού σώματος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε προκλητικά ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, γιατί «δεν νομίζω ότι κανείς θέλει να πάει σε κάλπες αυγουστιάτικα».

Επίσης, ούτε η οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία τού αρκεί, προφανώς γιατί δεν θα νιώθει παντοδύναμος και ασφαλής να περάσει χωρίς αναταράξεις όσα μέτρα και αλλαγές έχει στο μυαλό του. «Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή διακυβέρνηση. Κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ακόμα πως δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές μόνος του. «Υπάρχει ένα συνταγματικά καθορισμένο όριο, των 180 βουλευτών, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρώ ότι πρακτικά είναι ανέφικτος στόχος και δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου» ανέφερε.

Ακολούθως επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτό που έγινε. Εξακολουθούν να παρουσιάζουν μια εικόνα που δεν υπάρχει. Ακούω σαχλαμάρες, ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό, την ενέργεια. Fake news». Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «αυτό που βλέπω είναι ένας λόγος που μοιάζει πολύ με αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ωστόσο πως, εφόσον επανεκλεγεί, θα αναζητήσει συναινέσεις και με το ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος, όπως το άρθρο 16 για τη δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έδειξε πάντως να προτιμά το ΠΑΣΟΚ για αξιωματική αντιπολίτευση, αφού είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον ρόλο απέτυχε.

Χθες το απόγευμα έδωσε την πρώτη του προεκλογική ομιλία στο Περιστέρι, αρχίζοντας και επίσημα την προεκλογική εκστρατεία του εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να τον εκλέξουν εκ νέου πρωθυπουργό και είπε: «Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα».

Τόνισε, δε, ότι «είμαστε εδώ για να ενώσουμε την πατρίδα μας. Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία απέναντι σε αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο ποιος θα είναι στην αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ τούς ενώνει ο στόχος να έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση. Δεν ξέρω άλλη εκλογή που να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος για πρωθυπουργός». Σήμερα και αύριο θα περιοδεύσει στην Κρήτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα