Στον κόσμο του ο Τσίπρας: «Πάμε για την ανατροπή!»

Είχε ετοιμάσει την παραίτησή του (είπε σε συνέντευξή του στο Star) μετά την εκλογική συντριβή, αλλά το… ξανασκέφτηκε για να μη θεωρηθεί λιποτάκτης

Έτοιμος να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας μετά το «οδυνηρό αποτέλεσμα» των εκλογών της προπερασμένης Κυριακής. Αυτό που τον συγκράτησε, όπως εξομολογήθηκε χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν η σκέψη ότι ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το καράβι. «Είμαι άνθρωπος. Και το πρώτο πράγμα που σκέφθηκα ήταν να υποβάλω την παραίτησή μου. Όταν όμως πέρασε το αρχικό σοκ σκέφτηκα ότι δεν έχω το δικαίωμα να λιποτακτήσω και να αφήσω μόνους τους όσους ψήφισαν, στη δύσκολη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Σε χαμηλούς και αυτοκριτικούς τόνους για τα λάθη που πρώτος ο ίδιος, όπως αναγνώρισε, έκανε, ώστε να δείξει ότι έλαβε το αποδοκιμαστικό μήνυμα, πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μια δύσκολη στιγμή. Στόχος μας είναι να ανατραπεί αυτός ο δυσμενής συσχετισμός. Το κρίσιμο διακύβευμα είναι με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνηθεί ο τόπος». Οπως άφησε στη συνέχεια να φανεί, αναλόγως του προσεχούς αποτελέσματος θα σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του. «Εχουμε μπροστά μας τέσσερις κρίσιμες εβδομάδες. Θα πρέπει να δούμε πρώτα το εκλογικό αποτέλεσμα. Εγώ, πάντως, δεν λιποτακτώ» επανέλαβε.

«Ατζέντα του φόβου»

Αναφερθείς στη βασική αιτία της συντριπτικής ήττας, μίλησε για «το τσουνάμι των τελευταίων ημερών», όταν ο αντίπαλος, όπως συνόψισε, «επέβαλε την ατζέντα του φόβου, επαναφέροντας τη συζήτηση πίσω στο 2015». Στο ίδιο θέμα, έκανε λόγο για «εικόνα Βαβυλωνίας» που εμφάνισε προεκλογικά το κόμμα του και «στρατηγικό εγκλωβισμό στην απλή αναλογική».

Δεν παρέλειψε, πάντως, να επαναλάβει την κριτική του προς όσα στελέχη, ακόμα και μετά το βαρύ αποτέλεσμα, εξακολουθούσαν να περιφέρουν την ελαφρότητά τους στα ΜΜΕ. «Μου προκάλεσε δυσφορία να μιλάνε για σύνδρομο Στοκχόλμης και να κατηγορούν τον λαό» τόνισε. Στη μάχη του «δεύτερου γύρου», όπως επεσήμανε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να ανατραπεί ο υφιστάμενος συσχετισμός δυνάμεων, παρατηρώντας ότι συνιστά «δυσλειτουργία για το πολίτευμα και τη χώρα ένας ανεξέλεγκτος Μητσοτάκης».

Ως ενδεικτικά της κυριαρχίας της Ν.Δ., η οποία «δεν λογοδοτεί σε κανέναν», επικαλέστηκε «το ψηφιακό φιάσκο των ενδοσχολικών εξετάσεων, την κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όσους οφείλουν στον ΕΦΚΑ και το χθεσινό εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, «δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας», διαθέτει σαφές οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο θα θέσει (έστω καθυστερημένα) στην κρίση των πολιτών. Καταλόγισε στον Κ. Μητσοτάκη αλαζονεία, όταν δηλώνει ότι η μάχη έχει κριθεί, και εξήγησε ότι αντίπαλός του δεν είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα