Βενιζέλος: Διέσυρε τον ανιστόρητο Χατζηδάκη

Πύρινα βέλη στον Κωστή Χατζηδάκη εκτόξευσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, αντιδρώντας σε αντιστόρητες αναφορές του τέως υπουργού Εργασίας για την εισβολή του Αττίλα.

Ολα συνέβησαν όταν ο υποψήφιος πλέον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο συνέδριο του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, με τίτλο «70 χρόνια της Ελλάδας ως μέλους του ΝΑΤΟ – Διατλαντικές σχέσεις και ο ρόλος της Ελλάδας ως συμμάχου των ΗΠΑ», επιχείρησε να συγκρίνει τη μεταναστευτική κρίση στον Εβρο του 2020 με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και την κρίση των Ιμίων το 1996. Μάλιστα, όχι μόνο προέβη σε άτοπες και προσβλητικές συγκρίσεις, αλλά έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για νίκη «πολιτική και στρατιωτική» της Ελλάδας επί του πεδίου.

Οι αδιανόητοι συμψηφισμοί του Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου -σημειωτέον πως έχει διατελέσει τόσο υπουργός Εξωτερικών όσο και υπουργός Εθνικής Αμυνας-, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο πάνελ. Με βάση και το ακαδημαϊκό του background, προσπάθησε να εξηγήσει στον Κωστή Χατζηδάκη τις έννοιες, λέγοντάς του: «Αν θεωρείτε ότι η απόκρουση της μαζικής εισόδου μεταναστών, που είναι ζήτημα αστυνομικού χαρακτήρα, είναι στρατιωτικό επεισόδιο εφάμιλλο αυτών που έχουν συμβεί στο παρελθόν, τότε πρέπει να συνεννοηθούμε για τις έννοιες. Διότι αν ήταν εφάμιλλο, θα είχε ακολουθήσει ό,τι ακολούθησε στις εφάμιλλες περιπτώσεις. Δηλαδή, θα είχαν καθίσει σχεδόν υπό στρατιωτική πίεση των συμμάχων οι δύο χώρες στο τραπέζι και θα είχε επιταχυνθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος».

Μάλιστα επεσήμανε πως «δεν είναι συγκρίσιμα και εφάμιλλα συμβάντα. Δεν ξέρω πώς το έχετε εισπράξει ως κυβέρνηση, αλλά αλίμονο αν είναι συγκρίσιμα και εφάμιλλα αυτά, τότε δεν έχουμε αντίληψη του τι συνέβη».

Σημειωτέον πως με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συμφώνησε και ο Βαγγέλης Αποστολάκης, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και αρχηγός ΓΕΕΘΑ ε.τ., αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο και εκείνος τον «γαλάζιο» τέως υπουργό Εργασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα