Ντροπή! Ξαφνικοί έλεγχοι για μαύρο χρήμα στο Αγ. Ορος

Έκτακτη έρευνα από τον αντιεισαγγελέα Βουρλιώτη – «Ξεσκονίζει» τα οικονομικά των μονών, την ώρα που η κυβέρνηση στοχοποιεί τη ΝΙΚΗ

Πολύ περίεργα πράγματα φαίνεται πως συντελούνται στην Ελλάδα του 2023, λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ενώ η Νέα Δημοκρατία πασχίζει να «πετάξει» τα μικρά κόμματα εκτός του Κοινοβουλίου με στόχο την ασφαλή αυτοδυναμία -όπως ζήτησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης-, βάζοντας στο στόχαστρο το κόμμα ΝΙΚΗ, η ελληνική Δικαιοσύνη άρχισε εκτάκτως έρευνα στα οικονομικά των μονών του Αγίου Ορους.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα, με παραγγελία του προέδρου της Αρχής Μαύρου Χρήματος, αντιεισαγγελέα Α.Π., ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη «ξεσκονίζονται» τα οικονομικά των μονών του Αγίου Ορους, για να εντοπιστούν ποσά που φέρεται ότι ενδεχομένως προέρχονται από «ύποπτες» καταθέσεις.

Στο στόχαστρο της Αρχής δεν αποκλείεται να μπουν και πρόσωπα που σχετίζονται με το κόμμα ΝΙΚΗ, που φέρεται ότι προελαύνει ακάθεκτο προς τη Βουλή. Οπως διευκρινίζεται από δικαστικές πηγές, οι έρευνες του κ. Βουρλιώτη δεν στρέφονται κατά του κόμματος ΝΙΚΗ – Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα, αλλά έχουν στόχο τα οικονομικά των μονών του Αγίου Ορους.

Ωστόσο, εύλογα μπορεί κανείς να θεωρήσει πως ο χρόνος στον οποίο διεξάγονται οι έρευνες από την ελληνική Δικαιοσύνη σχετίζεται με τη μετωπική επίθεση που έχει αρχίσει η κυβέρνηση και το σύστημα εξουσίας εις βάρος του κόμματος που βρίσκεται με το ένα πόδι στη Βουλή.

Οι πλέον… κακοπροαίρετοι μάλιστα επισημαίνουν πως οι έρευνες άρχισαν μόλις τρεις ήμερες από το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού, το οποίο ακυρώθηκε λόγω της νόσησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από κορονοϊό. Για να αποφευχθεί μια τέτοια σύνδεση μεταξύ πολιτικής στοχοποίησης από το σύστημα και έρευνας από τη Δικαιοσύνη, οι δικαστικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει στοχοποίηση ενός κόμματος.

Ανασύρουν παλιές έρευνες

Οπως όμως επισημαίνεται στην αποκάλυψη της Μαίρης Μπενέα, εάν στο πλαίσιο αυτής της διερεύνησης η Αρχή «σκοντάψει» σε πρόσωπα που θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές με το ΝΙΚΗ, τότε θα υπάρξει συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη 15 παράλληλες έρευνες που αφορούν κάθε μονή ξεχωριστά, ενώ ανασύρονται και παλαιότερες έρευνες της Αρχής Ξεπλύματος για το Αγιον Ορος, που είχαν αρχειοθετηθεί καθώς δεν είχαν βρεθεί στοιχεία. Δυστυχώς, τέτοιες κινήσεις, και μάλιστα σε προεκλογικό χρόνο, δεν δημιουργούν ασφάλεια και καλό κλίμα, αλλά μάλλον το ακριβώς αντίθετο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα