Τσιμουδιά στη Ν.Δ. για Κατραντζή

Σιγή ασυρμάτου από την Πειραιώς για τις αντεθνικές δηλώσεις του «γαλάζιου» υποψηφίου σε τουρκική εφημερίδα! Ακόμα και ο λαλίστατος Σκέρτσος δεν βρήκε μισή λέξη να πει για την αποκάλυψη της «δημοκρατίας»

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για τις σχέσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μουσταφά Κατραντζή με το προξενείο αλλά και τις αντεθνικές του δηλώσεις για την… τουρκική μειονότητα σε τουρκική εφημερίδα φαίνεται πως άφησε άφωνη τη Νέα Δημοκρατία. Από χθες το πρωί, όταν και το φύλλο της «δημοκρατίας» βγήκε στα περίπτερα, όλως τυχαίως η Πειραιώς αποφάσισε να κατεβάσει τους τόνους για το ζήτημα της μειονότητας και να αλλάξει την ατζέντα. Μάλιστα, το γραφείο Τύπου του κόμματος ή ο λαλίστατος εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος δεν βρήκε μίση λέξη να πει για τη συγκεκριμένη αποκάλυψη.

Ούτε διάψευση ούτε επιβεβαίωση, απλά σιωπή. Και αυτό το σιωπητήριο, το οποίο έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, εφαρμόστηκε και από τα φιλοκυβερνητικά μέσα, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες έσκιζαν τα ιμάτιά τους, αλλά χθες έκαναν πως δεν έβλεπαν την είδηση. Η νευρική αντίδραση της Ν.Δ. αλλά και η ένοχη σιωπή που επιδεικνύει το σύστημα εξουσίας που τη στηρίζει είναι αποκαλυπτικές των προθέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της γνώσης που έχει για τη δράση του δικού της υποψηφίου.

Αλλωστε οι πληροφορίες που έρχονται για τον Μουσταφά Κατραντζή δεν έχουν τέλος, καθώς ο σημερινός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας το 2016 είχε δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας στην Κομοτηνή μαζί με τους δυο ψευδομουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, ενώ το militaire.gr παρουσίασε φωτογραφία στην οποία βρίσκεται ο κ. Κατραντζή με τον Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε γράψει για συνάντησή του με εκπροσώπους της τουρκικής μειονότητας.

Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν αυτό που είχε αναφέρει η «δημοκρατία» στο χθεσινό της φύλλο: «Ζητούμενο για κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα δεν είναι η αποκόμιση πολιτικών κερδών μεταξύ των κομμάτων, αλλά μια εθνική πολιτική για τη Θράκη που θα βάζει φρένο στα κακώς κείμενα ανεξαρτήτως χρώματος. Και ενώ στη Νέα Δημοκρατία η αποκάλυψη έφερε σιωπή, στην αντίπερα όχθη, δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό για επικίνδυνα παιχνίδια στα εθνικά ζητήματα.

Αναφερόμενος, λοιπόν, στην αποκάλυψη της «δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Ο κ. Καραντζή είχε κάνει δηλώσεις τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα, σε τουρκικό μέσο ενημέρωσης, όπου μιλούσε για τους “Τούρκους της Δυτικής Θράκης” και είναι στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Δεν τις ήξερε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Μητσοτάκης όταν άνοιξε τη συζήτηση; Προφανώς και τις ήξερε και προφανώς και τον έβαλε στα ψηφοδέλτια. Είναι υποκριτής και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα, διότι τι ακριβώς ζήτησε από μένα να κάνω;» Λίγη ώρα νωρίτερα, διά στόματος της Πόπης Τσαπανίδου, η Κουμουνδούρου κατήγγειλε τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας για απύθμενη υποκρισία. «Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία” σχετικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κατραντζή σε τουρκική εφημερίδα, όπου αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα μιλά για Τούρκους της Δυτικής Θράκης, αποδεικνύει την απύθμενη υποκρισία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη» λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και γνώριζε αυτές τις δηλώσεις όταν αποφάσιζε να εντάξει για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. τον κ. Κατραντζή». Αναφορά, τέλος, για το ζήτημα της Ροδόπης έκανε και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος χωρίς να προβεί σε σκληρές επιθέσεις κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να τακτοποιήσει το ζήτημα, τονίζοντας όμως πως ο χρόνος που ανοίγει το ζήτημα αυτό δεν βοηθάει.


Ο Βενιζέλος «αδειάζει» τον Κυριάκο

Ακόμα μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Κυριάκου Μητσοτάκη, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και στο ζήτημα της μειονότητας.

Κληθείς να σχολιάσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη τι θα έκανε εάν ως αρχηγός κόμματος αντιμετώπιζε αυτές τις κατηγορίες για εκλεγμένους μειονοτικούς βουλευτές του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβαλε τα πράγματα σε τάξη. «Μπορείτε να ρωτήσετε τους αρχηγούς των κομμάτων μεθαύριο για το θέμα αυτό. Εάν οι ψήφοι της μειονότητας είχαν κατευθυνθεί στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, θα υπήρχε η ίδια αντίδραση; Γιατί κατά καιρούς έχουμε οργανωμένη -ας το πούμε έτσι- μετάβαση ψήφων, προώθηση ψήφων προς διάφορα κόμματα στην περιοχή. Είναι ζητήματα τα οποία μας απασχολούν δεκαετίες, τα χειριζόμαστε με πολύ μεγάλη λεπτότητα και προσοχή και με βάση το Διεθνές Δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά.


«Βόμβα» Τσίπρα: Με ενημέρωσαν τρεις ημέρες μετά τις εκλογές

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση αποφάσισε να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στις πρωτοφανείς καταγγελίες που του εξαπολύει εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τη μειονότητα, το τουρκικό προξενείο και τους δύο μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε, τρία 24ωρα μετά τις καταγγελίες του πρωθυπουργού για ενημέρωσή του, να απαντήσει, να περάσει στην αντεπίθεση και να πυροδοτήσει μια νέα βόμβα που θέτει σοβαρά ερωτήματα γύρω από τις ισορροπίες στον Εβρο. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε πως έλαβε τρεις ημέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ένα ενημερωτικό σημείωμα της ΕΥΠ, το οποίο περιελάμβανε τα ονόματα όλων των μειονοτικών υποψηφίων. Κοινώς, για πρώτη φορά και με ευθύ τρόπο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχεται πως στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών συμπεριλαμβάνονταν ονόματα και άλλων υποψηφίων που μέχρι σήμερα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο ίδιος στη συνέντευξή του δήλωσε πως δεν θέλει να επεκταθεί, όμως κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ευθύνεται για αποσπασματική διαρροή στον Τύπο άκρως απόρρητων ενημερωτικών δελτίων της ΕΥΠ για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα. Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «άθλιο σχέδιο από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ήταν εκείνες τις ημέρες πρωθυπουργός και διαχειρίστηκε απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ και διοχέτευσε αποσπασματικά στοιχεία από αυτά τα έγγραφα, προκειμένου να στήσει το πολιτικό του παιχνίδι».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, έβαλε στο στόχαστρό του και την ΕΥΠ, η οποία, όπως είπε, έχει μετατραπεί σε μια προσωπική υπηρεσία πληροφοριών και παρακολουθήσεων στις υπηρεσίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Δείτε επίσης: Χέρι χέρι με τον γιο Σαδίκ ο Μουσταφά!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα