Ο Μητσοτάκης ρίχνει δίχτυα… δεξιά της ΝΔ

Εκμεταλλευόμενος τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, κρατά ψηλά στην προεκλογική ατζέντα το Μεταναστευτικό και το θέμα του φράχτη

Ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής του ρητορικής κρατά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο την υποστήριξη της μεταναστευτικής του πολιτικής με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου όσο και τα εθνικά θέματα με αιχμή τη μειονότητα της Θράκης αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θέματα που συσπειρώνουν, όπως εκτιμούν επιτελικά κομματικά στελέχη, όχι μόνο τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. αλλά προσελκύουν κι άλλους ψηφοφόρους εκ δεξιών του κόμματος.

«Ας μη μας κουνά το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ και ας σταματήσουν επιτέλους να στοχοποιούν το Λιμενικό. Υπεύθυνοι ήταν οι διακινητές, όχι το Λιμενικό, που προσπάθησε να σώσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε» είπε ο κ. Μητσοτάκης, που δεν έχασε ευκαιρία να σχολιάσει τις άστοχες δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, πως, εάν πέσει ο φράχτης στον Εβρο, θα χαρεί όπως χάρηκε όταν έπεσε το τείχος στο Βερολίνο. «Του λέω ότι ο φράχτης στον Εβρο δεν πρόκειται να πέσει και θα ολοκληρωθεί, γιατί η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της Ν.Δ.» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην Τουρκία είπε και πάλι πως η μόνη διαφορά μας είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, λέγοντας ότι δεν θα δεχτεί να κουβεντιάσει άλλα ζητήματα, δεν συζητά θέματα που αφορούν κυριαρχικά μας δικαιώματα. «Δεν συζητώ με την Τουρκία ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Ελληνες, δεν συζητάμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία» είπε. Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη, λέγοντας ότι οι βουλευτές του Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ δεν έχουν ακόμη δηλώσει ότι θέλουν να εκπροσωπούν τη μουσουλμανική και όχι «τουρκική» μειονότητα. «Είναι τόσο απλό. Εσείς αναρωτηθείτε γιατί δεν το κάνουν» είπε.

Επισήμανε ότι η Ν.Δ. χρειάζεται την επόμενη μέρα σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα την έχει, ενώ απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης είπε: «Παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Οσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα πάρουμε τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το βάρος της ευθύνης μου».

Υποσχέσεις

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις υποσχέσεις για τους μισθούς λέγοντας: «Οταν σας λέω ότι θα πάμε τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ, ξέρουμε πως θα το κάνουμε πράξη, όχι με ντιρεκτίβες και υπουργικές αποφάσεις, αλλά προσελκύοντας επενδύσεις και μειώνοντας την ανεργία». Επανέλαβε επίσης ότι θα δώσει νέες αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ αναφερόμενος στο ΕΣΥ τόνισε πως «το μεγαλύτερο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το ΕΣΥ».

Νωρίτερα αίσθηση είχαν προκαλέσει στην Πάτρα οι γραφικές εικόνες, καθώς οπαδοί του εμφανίστηκαν κρατώντας πανό με λουλούδια, ενώ άλλοι έραιναν τον δρόμο με… δάφνες!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα