Ο «χάρτης» με τους 15 βουλευτές Επικρατείας που μπαίνουν στη Βουλή

Επτά της Ν.Δ. τρείς του ΣΥΡΙΑΖΑ, δύο του ΠΑΣΟΚ και από έναν έχουν ΚΚΕ, Ελλ. Λύση και ΝΙΚΗ

Η κυριαρχία της Ν.Δ. στα εκλογικά αποτελέσματα αποτυπώνεται και στη σύνθεση των 15 βουλευτών Επικρατείας. Οι νέες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως συνέπεια να χάσει μία έδρα και να μείνει εκτός Βουλής η εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου. Την έδρα αυτή παίρνει το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα – ΝΙΚΗ και όχι οι «Σπαρτιάτες», καθώς το νεοσύστατο κόμμα δεν κατέθεσε καθόλου ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Παρά την είσοδο στη Βουλή της Πλεύσης Ελευθερίας, το ποσοστό 3,1% που συγκέντρωσε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν ήταν αρκετό για να εκλέξει βουλευτή Επικρατείας.

Από τη Ν.Δ. επανεκλέγονται οι ίδιοι επτά που είχαν εξασφαλίσει έδρα και στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Πρόκειται για τους Ειρήνη Αγαπηδάκη, Θεόδωρο Σκυλακάκη, Χρήστο Στυλιανίδη, Ιωάννα Λυτρίβη, Γεώργιο Σταμάτη, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και Μαρία Πολύζου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις αντί τέσσερις βουλευτές σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές: Οθωνας Ηλιόπουλος, Ελενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης. Δύο βουλευτές εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δουδωνή και τον Δημήτρη Μάντζο. Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Θανάσης Παφίλης και από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης. Ο μοναδικός νέος βουλευτής Επικρατείας είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Αποστολάκης, που εκλέχθηκε με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα – ΝΙΚΗ.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας την κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη, ειδική γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και όχι κάποιο «πρωτοκλασάτο» στέλεχος της Ν.Δ. είχε προκαλέσει αίσθηση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιλέξει τον γνωστό γιατρό και καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ Οθωνα Ηλιόπουλο.

Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης έστειλε στη Βουλή τον στενότατο συνεργάτη του και γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Παναγιώτη Δουδωνή, ενώ το ΚΚΕ επέλεξε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Παφίλη και η Ελληνική Λύση τον γνωστό δικηγόρο Παύλο Σαράκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα