Σωστή κίνηση η ίδρυση του υπουργείου Οικογένειας

Έστω με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να καταπιαστεί με το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός.

Αυτό δεν είναι άλλο από το Δημογραφικό, το οποίο μας απειλεί με όρους υπαρξιακούς. Για να γίνει αντιληπτή η έκταση του προβλήματος, σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ που έγινε τον Ιανουάριο του 2019, μέχρι το 2050 θα είμαστε λιγότεροι (8.800.000, σύμφωνα με το μεσαίο σενάριο) και γηραιότεροι (το 1/3 του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, από το 1/5 σήμερα).

Αυτό το πρόβλημα η κυβέρνηση το εντόπισε και πλέον είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει, προχωρώντας σε ένα νέο υπουργείο, αυτό της Οικογένειας. Η επιλογή αυτή δεν μπορεί παρά να κριθεί ως ιδιαίτερα θετική, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την επιλογή της Σοφίας Ζαχαράκη (κεντρική φωτό), η οποία αναλαμβάνει τα ηνία του νεοσύστατου υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο υπουργείο Οικογένειας θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, τα σημαντικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (όπως το επίδομα παιδιού Α21 και το επίδομα γέννησης), καθώς και το πρόγραμμα «Σπίτι μου» της Δημόσιας Υπηρεσίας Προστασίας του Πολίτη. Η κεντρική πολιτική του νέου υπουργείου Οικογένειας θα είναι η υποστήριξη των νέων ζευγαριών και θα επικεντρώνεται στο δημογραφικό ζήτημα.

Επίσης, αναμένεται να μεταφερθούν στο νέο υπουργείο Οικογένειας αρμοδιότητες που αφορούν τους παιδικούς σταθμούς και τα ολοήμερα σχολεία, καθώς και τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και «Νταντάδες στο σπίτι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα