Μπηχτές Αχτσιόγλου εναντίον του Τσίπρα!

Είπε πως τον τιμά, αλλά δεν θα τον αντιγράψει, ενώ μίλησε και για το πολιτικό στίγμα που θέλει να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκλεγεί

Τα χαρτιά της για τον… νέο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε χθες για πρώτη φορά σε δημόσια θέα η Εφη Αχτσιόγλου. Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της η πρώην υπουργός μίλησε για το πολιτικό στίγμα που θέλει να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος, επιμένοντας πως στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, τεχνοκρατικό και μαζικό κόμμα.

Ωστόσο, αυτό που εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η αναφορά της κυρίας Αχτσιόγλου στην περίφημη πλέον πολυφωνία που χαρακτηρίζει και βασανίζει εδώ και χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια όχι μόνο δεν την αγκάλιασε, αλλά αντίθετα τη στηλίτευσε και προειδοποίησε με κυρώσεις όσους αμφισβητούν την επίσημη γραμμή, δείχνοντας πως είναι έτοιμη να επιβάλει μια νέα κουλτούρα στο κόμμα, που θα το φέρει πιο κοντά στα πρότυπα ενός κόμματος εξουσίας.

Η κληρονομιά

Οσον αφορά την κληρονομιά του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα, η Εφη Αχτσιόγλου ήταν σαφής και η προσέγγισή της μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση πως τον τιμά, τον σέβεται, αλλά δεν θα τον αντιγράψει. «Θέλω ένα κόμμα που «θα έχει δομές, κανόνες, που χρησιμοποιεί την τεχνική γνώση, τον τεχνοκρατισμό, για να μπορεί να έχει θέσεις και προτάσεις που είναι πιο βαθιές» είπε χαρακτηριστικά, αποδεχόμενη παράλληλα την πρόσκληση για δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων, αλλά μετά τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Παππάς πραγματοποίησε χθες την πρώτη του εξωστρεφή δράση ως υποψήφιος πρόεδρος σε μια κίνηση με πολύ ισχυρούς συμβολισμούς, καθώς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Ο Νίκος Παππάς, που έχει ως πολιτική προμετωπίδα του το άνοιγμα στον χώρο του πολιτικού Κέντρου, τόνισε πως είναι μείζον ζήτημα ο αποκλεισμός των ΜμΕ από τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε τροχιά εσωκομματικών διαδικασιών, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να βάλει σε μια τάξη το αυτοδιοικητικό χάος που έρχεται.

Τα τηλέφωνα και οι βολιδοσκοπήσεις σε υποψηφίους δίνουν και παίρνουν, με τη νεότερη γενιά στελεχών να ηγείται της προσπάθειας αυτής. Ωστόσο, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς τα «όχι» που έρχονται από βουλευτές και πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά, ενώ τα περιθώρια συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ σχεδόν ανύπαρκτα.

Όπως πληροφορούμαστε, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να κλείσει το μέτωπο των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιχειρώντας να κάνει καλές καταγραφές σε περιφέρειες και δήμους. Το αν θα το πετύχει μένει να φανεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα